Türk sporcu, rope jump atlayaşında rekor kırdı

Bu yıl 36.'sı düzenlenen Kemaliye Uluslararası Kültür ve Doğa Festivali'ne Karanlık Kanyon’da yapılan rope jump ve base jump atlayışları nefesleri kesti. Yapılan atlayışlarda Erzincanlı sporcu Türkiye ve dünya rekoru kırdı. Erzincan’ın...

Google Haberlere Abone ol
Türk sporcu, rope jump atlayaşında rekor kırdı

Bu yıl 36.'sı düzenlenen Kemaliye Uluslararası Kültür ve Doğa Festivali'ne Karanlık Kanyon’da yapılan rope jump ve base jump atlayışları nefesleri kesti. Yapılan atlayışlarda Erzincanlı sporcu Türkiye ve dünya rekoru kırdı.

Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde düzenlenen festivalde Türkiye’de ilk kez rope jump (halatlı atlayış) da yapıldı. Kemaliyeli sporcu Alper Atmaca (24) 480 metre yükseklikten atlayış yapan ilk Türk sporcu olurken, 260 metre halatta salınarak hem Türkiye hem de Dünya rekoru kırdı.

    Erzincan’a 160 kilometre uzaklıkta bulunan Kemaliye İlçesinde 36 yıldır düzenlenen Uluslar Arası Kültür ve Doğa Sporları Festivali sona erdi. Şenliklere Karanlık Kanyon’da gerçekleştirilen base jump atlayışları damgasını vurdu. Atlayışlar için 7 ülkeden 40 sporcu kendilerini 480 metre yükseklikten boşluğa bıraktı. Atlayış Türkiye’de ilk kez Kemaliye’de yapılırken 4 Rus sporcunun yaptığı atlayışları bir Türk sporcu da gerçekleştirdi. Kemaliye Spor Kulübü üyesi Yamaç Paraşütü sporcusu Alper Atmaca gerçekleştirdiği atlayış ile hem Türkiye’de hem Kemaliye’de rope jump atlayışını gerçekleştiren tek Türk sporcu oldu.

    Alper Atmaca atladıktan sonra 260 metre salınması ile de hem Dünya hem Türkiye rekorunun sahibi oldu. Alper Atmaca, rope jump atlayışı gerçekleştiren ilk Türk olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek “Doğa sporlarına gönlümüzü verdik. Halka açık bir atlayış var. Rope jump atlayışını gerçekleştirdim. 480 metre yükseklikten 260 metre olan dünya ve Türkiye rekoru olan salınımı yaptım. Atlayıştan önce heyecanlıydım ama atlayışı yaptıktan sonra heyecanımı yendim” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar