Türk hentbolunun geleceği bu projeyle şekillenecek

- Türkiye Hentbol Federasyonu, Uluslararası Hentbol Federasyonunun desteğiyle gerçekleştirdiği "Hentbol Eğitim Projesi" ile çeşitli illerdeki öğrencileri erken yaşlarda eğitip kulüplere kazandırmayı hedefliyor - İlk etapta 10 pilot ilde gerçekleştirilen çalışmada, 2 bin 500 öğrencinin sportif gelişimi adım adım takip edilecek - Akdeniz Hentbol Konfederasyonu Asbaşkanı ve IHF Denetçisi Ensari: "Altyapıyla doğru teknikleri vererek geleceğin okul, kulüp ve milli takımlarında oynayacak sporcularını keşfetmeye çalışıyoruz" - "Bugüne kadar şampiyonalarda veya olimpiyatlarda hentbol olarak yer alamadık. Biz, bu çocuklarımızla o şampiyonalarda ve olimpiyatlarda yer almayı planlıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Türk hentbolunun geleceği bu projeyle şekillenecek

MERSİN (AA) - SEZGİN PANCAR - Türkiye'nin, uluslararası organizasyonlardaki sportif başarılarına hentbolu da eklemeyi hedefleyen Türkiye Hentbol Federasyonu, Uluslararası Hentbol Federasyonunun (IHF) desteğiyle gerçekleştirdiği "Hentbol Eğitim Projesi" doğrultusunda, çeşitli illerdeki öğrencileri erken yaşlarda eğitip kulüplere kazandırmak istiyor.

Akdeniz Hentbol Konfederasyonu Asbaşkanı, IHF Lektör ve Denetçisi Günal Ensari, Türk hentbolunun geleceğine yön vermesi planlanan bu çalışmayla ilgili, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Ensari, projenin başta İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Mersin olmak üzere 10 pilot ilde hayata geçirildiğini aktararak, "Bu projede Türk hentbolunun geleceğini inşa etmeye çalışıyoruz. Altyapının, özellikle ilkokul 3, 4 ve 5. sınıf seviyesinde çocuklarımızı ele aldık. Altyapıyla doğru teknikleri vererek geleceğin okul, kulüp ve milli takımlarında oynayacak sporcularını keşfetmeye çalışıyoruz." dedi.

Her ilden 10 takım çıkacak şekilde bir çalışma planladıklarını ifade eden Ensari, "İlk etapta antrenörleri ve öğretmenleri iki ayrı merkezde topladık. Ankara ve İzmir'de, IHF lektörleriyle birlikte onlara 1 haftalık eğitim verdik. Sonra da bunları illerine ve okullarına gönderdik. Çocukları seçtiler ve bir aylık sürede bunlarla çalıştılar. Şimdi ikinci etapta bu illeri dolaşıyoruz. Öğretmenlerin, çocuklarımızla verdiğimiz eğitim sonrası yaptıkları çalışmaları özellikle yerlerinde görmeyi arzu ediyoruz. Yaptıkları doğruları devam ettirip eksiklikleri tamamlamayı amaçlıyoruz." şeklinde konuştu.

Ensari, Türkiye genelinde 200 antrenör ve öğretmeni bu projeye dahil ettiklerini ve 2 bin 500'e yakın çocuğa ulaştıklarını vurgulayarak, öğrencilerin çalışmalarını keyifle takip ettiğini belirtti.


- Öğrencilerin gelişimi adım adım izlenecek


Proje kapsamında eğitim alan çocukların sportif gelişimlerinin adım adım takip edileceğine dikkati çeken Ensari, şöyle konuştu:

"Hazırlayacağımız rapor ve programlarla da öğrencilerimizin gelişimine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Her bir öğrenci için ayrı ayrı dosyalar hazırlanacak ve öğrencilerin gelişimi takip edilecek. Biz bu projeye başladığımız zaman özellikle Türkiye'de çok sayıda ildeki öğretmen arkadaşımız ve sporcular, bize biraz sitemde bulundu, 'Neden biz de projenin içerisinde yokuz' diye. Biz Uluslararası Hentbol Federasyonuna bunu izah etmeye çalıştık ama yaptığımız anlaşma gereği adım adım diğer her sene farklı illeri de katarak Türkiye genelinde bu projeyi tamamlamaya çalışacağız. Şu an 2 bin 500 öğrenci ama belki 10 bin, 20 bin sporcuya ulaşacağız, 200 değil yaklaşık bin antrenöre ulaşacağız. Hedefimiz, eğiteceğimiz bu çocuklarla Türk hentbolunun geleceğini oluşturmak. Bugüne kadar şampiyonalarda veya olimpiyatlarda hentbol olarak yer alamadık. Biz bu çocuklarımızla o şampiyonalarda ve olimpiyatlarda yer almayı planlıyoruz."

Ensari, çalışmanın, sportif başarının yanı sıra çocukların spora kazandırılması açısından sosyal bir proje olarak da önem taşıdığını vurgulayarak, projeye katılan çocukların anne ve babalarına teşekkür etti.

Yorumlar