Türk hakemliğinde devrim

Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu tarihi bir adım attı, Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Hüseyin Göçek, Ali Palabıyık, Barış Şimşek ve Mete Kalkavan ile profesyonel hakemlik sözleşmesi yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Türk hakemliğinde devrim
Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu tarihsel bir adım attı, Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Hüseyin Göçek, Ali Palabıyık, Barış Şimşek ve Mete Kalkavan ile uzman hakemlik sözleşmesi yaptı.

Türk futbolunda yeni bir devrim gerçekleşti ve uzman hakemlik çağı resmen başladı.

Skorer'den Cemal Ersen'in haberine oranla Sezon öncesi hakem ücretlerinde mühim bir iyileştirme oluşturan Türkiye Futbol Federasyonu, şimdi de uzman hakemliğin startını verdi. TFF ile Merkez Hakem Kurulu içerisinde bir süredir süren görüşmeler neticesinde, ilk şekilde Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Hüseyin Göçek, Ali Palabıyık, Barış Şimşek ve Mete Kalkavan “profesyonel hakem” kadrosuna geçirildiler. FİFA listesinde bulunan Halis Özkahya ülke memuru bulunduğu için şu evrede kendisiyle uzman sözleşme yapılamadığı, fakat ileride pozisyonunun değişmesi biçiminde Özkahya’nın da tıpkı kadroya geçebileceği kaydedildi.

Söz konusu hakemlerle deneyim amaçlı şekilde sezon sonuna kadar sözleşme yapıldı. Mart 2015 tarihinden geçerli olacak sözleşmelere oranla bu altı hakem, ayda 15 bin lira sıralarında ücret alacaklar.
Sistem üretken bulunduğu takdirde üst klasman kadrosunda bulunan öteki hakemlerle de kademeli şekilde uzman sözleşme imzalanacak.

%90 zam almışlardı

Son zamanlarda yargılama odağı durumuna gelen hakemlerin fazla aşırı daha iyi şartlarda vazife yapması ve performanslarının artarak çoğalması için böyle bir uygulamaya gittiklerini belirten federasyon yetkilileri, belirlenen altı hakemin evvela yaşlarının kıstas alındığına vurgu yaptı.

MHK eski başkanı Zekeriya Alp devrinde 3 bin lira bulunan Süper Lig hakem ücreti 5 bin 750 liraya yükseltilmiş, yardımcı, dördüncü ve çizgi hakemi ücretleri de yüzde 90 oranında artırılmıştı. Profesyonel kadroya geçen hakemler hiç maç yönetmeseler dahi ayda 15 bin lira sıralarında net ücretle her hafta vazife yapmış benzeri yatırım elde edecekler.

MHK’nin uzman yaptığı hakemlerden kendi bölgelerinde tam zamanlı eğitimci şekilde da yararlanacağı, hakemliği özendirmek ve geliştirmek meselesinde kendilerinden yararlanacağı söylendi.

İlk evrede uzman kadroya geçen hakemler, haftanın üç günü İstanbul’a giderek MHK ile koordineli şekilde çalışacaklar. Gerekli görüldüğü takdirde ileride kendi illerinden ayrılarak İstanbul bölgesi hakemliğine geçecekler.

Kaynak: FANATİK

Yorumlar