Türk Dünyası Güreş Turnuvası İstanbul'da başladı

Türk Dünyası Güreş Turnuvası İstanbul'da yapılan birinci gün müsabakalarıyla başladı. 10 ülkeden 150 sporcunun katılımıyla organize edilen 10. Türk Dünyası Yıldızlar Serbest Güreş Turnuvası, yoğun bir seyirci katılımı altında...

Google Haberlere Abone ol
Türk Dünyası Güreş Turnuvası İstanbul'da başladı

Türk Dünyası Güreş Turnuvası İstanbul'da yapılan birinci gün müsabakalarıyla başladı. 10 ülkeden 150 sporcunun katılımıyla organize edilen 10. Türk Dünyası Yıldızlar Serbest Güreş Turnuvası, yoğun bir seyirci katılımı altında İstanbul'da başladı.

Türkiye Güreş Federasyonu'nun katkılarıyla, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Türk Dünyası Güreş Turnuvası, Hasan Doğan Spor Salonu'nda start aldı.

15-20 Temmuz 2014 tarihleri arasında Slovakya'da organize edilecek dünya şampiyonası öncesinde Yıldız Erkekler Serbest Güreş Milli Takımı için seçme niteliği taşıyan turnuvada mindere çıkan sporcular, birbirlerine karşı üstünlük sağlayabilmek için kıyasıya bir mücadele sergilediler.

Kalite seviyesi yüksek mücadelelere sahne olan organizasyonda Cihan Urhan, Seyfullah Karavus, Fazlı Eryılmaz ve Semih Yazıcı altın madalyanın sahibi oldular. Engin Çetin, Deniz Akkaya, Ahmet Uzun, Zülküf Bircan ve Gürkan Nurol ise gümüş madalyaya uzanan isimler oldular. Zorlu müsabakalar neticesinde Şerif Doğan, Hakan Kazcı, Recep Diri, Tuncay Biber, İsa Deniz, Muhammet Pelit, Abdulkadir Çakmak ve Emin Gürbüz de bronz madalya elde ettiler.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, mücadele ettikleri sıkletlerde madalya kazanan sporcuları tebrik ederek ileriki yıllarda Avrupa ve dünya şampiyonaları ile olimpiyatlarda kendilerinden büyük başarılar beklediğini söyledi.

CİHAN

Yorumlar