Turgut Özal Üniversitesi, şike iddialarını reddetti

Turgut Özal Üniversitesi, Ankara Gençler Basketbol Ligi’nde oynanan Milli Piyango – Turgut Özal Üniversitesi maçının Başhakem Fatih Söylemezoğlu tarafından Milli Piyango Basketbol takımının ‘oynamaktan imtina ettiği’ gerekçesiyle son periyotta tatil edil.

Google Haberlere Abone ol
Turgut Özal Üniversitesi, şike iddialarını reddetti

Turgut Özal Üniversitesi, Ankara Gençler Basketbol Ligi’nde oynanan Milli Piyango – Turgut Özal Üniversitesi maçının Başhakem Fatih Söylemezoğlu tarafından Milli Piyango Basketbol takımının ‘oynamaktan imtina ettiği’ gerekçesiyle son periyotta tatil edildiğini açıkladı. Üniversite, basında çıkan şike iddialarını ise reddetti.

    Turgut Özal Üniversitesi Spor Şube Müdürü ve Basketbol Takımı Antrenörü Ali Kurtulan, şike iddialarını kesin bir dille reddederek iddiaların asılsız olduğunu söyledi. Her maça aynı profesyonel ruh ile çıktıklarını, kaldı ki karşılaşmayı kazanmalarının veya kaybetmelerinin kendileri açısından bir farkı olmadığının altını çizen Kurtulan, “Kaybetsek üçüncü, galip gelsek ikinci olacaktık. Türkiye Şampiyonası’na ilk üç gidecek. Yani neticenin bizim açımızdan bir farkı yok.” diye konuştu.
    Hakem raporu beklenmeden yapılan haberlerin başarılarına gölge düşürme amaçlı yapıldığını vurgulayan Kurtulan, “Dün hakem raporu açıklandı, bizimle ilgili tek bir ifade dahi yok. Hakem rakibimizi iki defa uyardı ancak hafta sonu çok önemli maçları olduğundan takım oyuncularını riske etmemiş olabilirler. Biz de her yıl Türkiye Şampiyonası’na katılan bir kulübüz. Başarılarımıza gölge düşürmeye çalışıyorlar.” şeklinde konuştu.
Bir itibarsızlaştırma hareketi ile karşı karşıya olduklarını ifade eden Kurtulan, “Her maça aynı duygu, düşünce ile kazanmak için çıkıyoruz. Saha dışı faktörler ile takımımızı karalama ve yıpratma çabalarına müsaade etmeyeceğiz. Asılsız iddialarla başarımızı gölgelemeye, bizi yıpratmaya çalışan kişi ya da kişilerle hukuki yoldan mücadele edeceğiz.” diye konuştu.
    Açıklanan Hakem Kurulu Raporu’nda oynanan müsabakanın Ankara’yı Türkiye Şampiyonası’nda temsil edecek takımların belirlenmesi açısından bir değişikliğe neden olmayacağının anlaşıldığı belirtildi.
    Türkiye Basketbol Federasyonu Yerel Ligler Yarışma Yönergesinin Hükmen Yenik Sayılma maddelerinden 23.3. bendinde de belirtildiği üzere; (……bilerek yenilgiye neden olacak şekilde davranmak.) müsabaka neticesinin 20-0 olarak Maliye Milli Piyango Spor Kulübü aleyhine tescil edilmesine karar verildi.
    Müsabakanın başhakemi tarafından defalarca uyarılmasına rağmen tedbir almayarak oyunun bu şekilde sonuçlanmasına sebep olan Maliye Milli Piyango Spor Kulübü Antrenörü Yahya Çelik ile takım kaptanı Alihan Demir ve takımın sorumlu idarecisi Ali Girgin il disiplin kuruluna sevk edildi.
CİHAN

Yorumlar