TSYD 51.Yıl Sporun Zirvesi Semineri başladı

Geleneksel olarak düzenlenen TSYD 51. Yıl Sporun Zirvesi Semineri, Antalya Belek’te Gloria Golf Resort Otel’de başladı.

Google Haberlere Abone ol
TSYD 51.Yıl Sporun Zirvesi Semineri başladı

Geleneksel olarak düzenlenen TSYD 51. Yıl Sporun Zirvesi Semineri, Antalya Belek’te Gloria Golf Resort Otel’de başladı.

    300’ü aşkın Türk Sporunun seçkin isimleri ve gazetecilerin katıldığı seminer, geçen yıl kaybettiğimiz TSYD Eski Genel Başkanlarından Doğan Koloğlu ve Necmi Tanyolaç’ın anılmasıyla başladı. Daha soran kürsüye gelen TSYD Genel Başkanı Naci Arkan’ın seminerin açılış konuşmasını yaptı. Spor denildiğinde gözler ve gönüllerin oraya odaklandığını dile getiren Arkan, ‘’Her ne kadar üzüntülerin olduğu platform olsa da spor yine de asla vazgeçemeyeceğimiz bir sevdadır. Bizle bu büyük sevdanın bir parçası olarak aşkımızı daha pekiştirmek adına bu seminerde eksilerimiz ve artılarımızı masaya yatırarak milyonlarca insanın yakın takibinde ki güzelliğe artılar katmak istiyoruz.’’ dedi.

    Daha sonra konuşma yapan eski Gençlik ve Spor Bakanı Fikret Ünlü ise, özeleştiri yaparak söze başlamak istediğini belirterek, ‘’Bu kadar büyük coğrafyada bu kadar genç nüfusa sahip olunmasına rağmen istediğimiz başarıyı sağlayamıyoruz. Bunun çeşitli nedenleri var ama ben bununla ilgili iki öneride bulunmak istiyorum. İnsanlar fiziksel açıdan rahatsızlandığı zaman gideceği hastaneler ve doktorlar var. Bütün vatandaşların ve Türkiye’nin ortak değer yargılarından olan bir büyük sektörü ne yazık ki objektif bir şekilde yönetemiyoruz.’’ şeklinde konuştu.

    Yapılan açılış konuşmalarının ardından seminerin oturumunda, “Sporda Şiddet Son Bulacak mı?” konusu masaya yatırıldı. Lütfi Özel”in yönettiği oturumda, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik, TFF 1. Başkan Vekili Ufuk Özerten, Av. Gaye Gurur Günal ile Spor Yazarları Güven Taner ve Serdar Ali Çelikler görüşlerini dile getirdi.
CİHAN

Yorumlar