"Trakya Birlik dünya çapında bir başarıyı hedefliyor"

- Yağlı ve minder güreşlerine önemli sporcular yetiştiren Trakya Birlik Spor Kulübü, milli güreşçiler Yasemin Adar, Elif Jale Yeşilırmak, Hafize Şahin ve Bedia Gün'ü olimpiyatlara hazırlıyor - Trakya Birlik Genel Müdürü Tekçe: -"Hedefimiz olimpiyatlarda başarılı olarak ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çektirmektir"

Google Haberlere Abone ol
"Trakya Birlik dünya çapında bir başarıyı hedefliyor"

EDİRNE (AA) - CİHAN DEMİRCİ - Yağlı ve minder güreşlerine önemli sporcular yetiştiren Trakya Birlik Spor Kulübü, milli güreşçiler Yasemin Adar, Elif Jale Yeşilırmak, Hafize Şahin ve Bedia Gün'ü 2016 Rio Olimpiyatları'na hazırlıyor.

Trakya Birlik Genel Müdürü Adnan Tekçe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trakya Birlik Spor Kulübü'nün 1987'de kurulduğunu söyledi.

Kulübün kurulduğu günden bu yana değişik branşlarda başarılar elde ettiğini belirten Tekçe, "Son yıllarda ağırlığımızı güreşe verdik. Hem kadın hem de erkek güreşinde Türkiye'de söz sahibiyiz. Özellikle kadınlarda son yıllarda gerçekten büyük atılım yaptık ve Türkiye'de öncü konumdayız. Kadın güreşçilerimiz her kategoride Türkiye şampiyonlukları elde etti." diye konuştu.

Türkiye'deki başarılardan sonra hedeflerinin olimpiyatlar olduğunu ifade eden Tekçe, şunları kaydetti:

"Trakya Birlik, Rio Olimpiyatları'na 4 kadın güreşçi gönderme başarısı elde etti. Yasemin Adar, Elif Jale Yeşilırmak, Hafize Şahin ve Bedia Gün ile Türkiye'de başarılar elde ettik, inşallah olimpiyatlarda da başarılı olacağız. Hedefimiz olimpiyatlarda başarılı olarak ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çektirmektir. Trakya Birlik dünya çapında bir başarıyı hedefliyor."

Tekçe, destek olmak amacıyla Trakya Birlik Genel Müdürlüğü binasına sporcuların fotoğraflarının yer aldığı pankartlar astıklarını belirtti.


- Yücel: "Tek amacımız madalyalarla dönmek"


Trakya Birlik Spor Kulübü Başkanı Önder Yücel ise Kadın Milli Takımlar Olimpiyat Merkezi'nin, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Hamza Yerlikaya tarafından Edirne'ye alındığını söyledi.

Merkezin Edirne'de olmasının uluslararası anlamda başarı getirdiğini anlatan Yücel, "Kadın güreşinin merkezi burası olunca yönetim ve yardımcı ekip burada sporcuları çalıştırmaya başladı. Bu biraz daha Trakya Birlik olarak bizim milli takımla ilişkilerimizin kuvvetlenmesine sebep oldu." şeklinde konuştu.

Milli güreşçileri antrenör Habil Kara'nın çalıştırdığını anlatan Yücel, sözlerini şöyle tamamladı:

"Trakya Birlik Spor Kulübü olimpiyat hedefini iki yıl önceden koydu. İlk önce Türkiye şampiyonluğunu hedeflemiştik. İki yıl üst üste çeşitli kategorilerde Türkiye şampiyonu olduk ve daha sonra milli takıma sporcularımızı verdik. Biz iki yıl önce 'Edirne'yi olimpiyatlarda iki sporcuyla temsil edeceğiz' dediğimizde, bize gülüyorlardı. Fakat şu anda kadınlarda ülkemizi dört sporcuyla temsil edeceğiz. Kadın güreşinde iyi olan Rusya, Polonya, Fransa, İsveç gibi ülkeler olimpiyatlara üç, dört tane sporcu gönderirken biz Trakya Birlik olarak Rio'ya dört sporcuyla katılıyoruz. Rio'daki tek amacımız madalyalarla dönmektir."

Yorumlar