Trabzonspor'un CEO'su Gürdal, isim vermedi ama Halilhodzic'i işaret etti

Trabzonspor Kulübü'nün CEO'su Burak Gürdal, yeni sezonda çalışacakları teknik direktörle anlaşma yaptıklarını ve 13 Temmuz'da ekibiyle birlikte Trabzon'a geleceğini söyledi. Gürdal, yeni hocanın Brezilya'da devam eden FIFA 2014 Dünya Kupası'ndaki...

Google Haberlere Abone ol
Trabzonspor'un CEO'su Gürdal, isim vermedi ama Halilhodzic'i işaret etti

Trabzonspor Kulübü'nün CEO'su Burak Gürdal, yeni sezonda çalışacakları teknik direktörle anlaşma yaptıklarını ve 13 Temmuz'da ekibiyle birlikte Trabzon'a geleceğini söyledi. Gürdal, yeni hocanın Brezilya'da devam eden FIFA 2014 Dünya Kupası'ndaki görevinden dolayı ismini veremediklerini belirtse de Vahid Halilhodzic'i işaret etti.

Gürdal, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, teknik heyet ve transfer çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yeni anlaştıkları teknik adamın şuan Brezilya'da devam eden FIFA 2014 Dünya Kupası'nda bir milli takımın başında olduğunu için ismen açıklayamadıklarını ifade eden Gürdal, isim vermeden daha önce de Trabzonspor'da görev yapan şuanda Cezayir Milli Takımı'nı çalıştıran Bosna Hersekli tecrübeli teknik adam Vahid Halilhodzic'i işaret etti. Yeni teknik direktörün 13 Temmuz'da Trabzon'da olacağını dile getiren Gürdal, şöyle konuştu:

"Teknik direktörümüzü şuana için ismen açıklayamıyoruz. Bunun sebebi; teknik direktörümüzün şuan Dünya Kupası'nda bir görevinin olması. Ama kendisi, ekibi, şartları, çalışma koşulları, çalışma programları, kampın ne zaman başlaşacağı, hangi futbolcuların bu kampta yer alacağı ve hangi pozisyonlara transfer yapılması gerektiği çok uzun süredir üzerinde düşünülmüş, tartışılmış ve karar verilmiş konular. Dolayısıyla bu doğrultuda Trabzonspor bir transfer hamlesi yapmakta."

Takıma katkılarından dolayı Hami Mandıralı'ya teşekkür eden Gürdal, "Hami hoca geçen sene takımı iyi yere taşıdı. Ama bizim önümüzde ki dönem için hedefimiz biraz daha yukarılara, biraz daha yarışmacı bir takım oluşturmak. Yönetim Hami hocadan oldukça memnun biliyorum ama önümüzdeki sene için tercih bu aşamada yabancı bir hoca ile çalışmaktan yana olacak. Hocamız kendi kadrosunu getiriyor. Bundan sonra ki gelişmelerin nasıl olacağını, Hami hocanın kulüp bünyesinde kulüp içerisinde veya görevlendirmesinde hangi pozisyonlarda olacağını beraber göreceğiz." diye konuştu.

TRANSFER ÇALIŞMALARI

Transfer konusunda uçuk vaatler vermeyeceklerinin altını çizerken Gürdal, transfer çalışmalarıyla ilgili de şu bilgileri verdi:

"Transferde ki her pozisyon, her mevkiimiz birkaç isim olmak üzere hazır. Ve bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Transfer son dakikaya kadar imzalar atılmadan gerçekleşmiş olmuyor. Hem futbolcunun Türkiye'ye gelmesi, Trabzon'u mutlulukla kabul etmeleri çok kolay olmuyor. Kimi zaman kulüplerle biten ilişkiler futbolcular açısından, kimi zaman menajerler açısından sorunlar yaratıyor. O yüzden bizim bu dönem ki tercihimiz mümkün olduğunca isimleri dışarıya duyurmadan, sızdırmadan son ana kadar işler kesinleştiği dakikada imzalar atıldığı zaman borsaya açıklama ile bilgilendirmek. Bugüne kadar bitirdiğimiz transferler son dakikada aşırı talepler, gerçekleştiremeyeceğimiz talepler yüzünden imzaya dökülemedi."

Takımdaki birçok oyuncuya da transfer teklifleri geldiği bilgisini veren Gürdal, "Kimler gidecek kimler kalacak, bunlar aslında bizim kafamızda şekilli. Geçen sene bazı oyuncularımız üstün performans gösterdi. Bazı oyuncularımız bu performansı gösterememekte. Ne kadar performans verebilecekleri her kesimce malum olduğu için ciddi talep var. Bunlar yabancı, genç ve Türk futbolcularımız. Takdir edersiniz ki, bir kulüp iyi teklif geldiği iyice olgunlaştığı ve yerine bir yenisi hazırladığında bu teklifleri kabul ediyor. Bizim de hareket sahamız bu noktada olacak. Kulübün menfaatine bir teklif geldiğinde yabancı, Türk ve genç oyuncularımız için bunları değerlendirmeye alacağız." dedi.

Önümüzdeki sezon kadroyu 26-27 kişiden oluşturacaklarını dile getiren Gürdal, takımın yaş ortalamasının da 25-26 olacağını, koşan, mücadele eden dinamik bir ekip oluşturacaklarına işaret etti. Gürdal, yeni hocanın takımdaki yabancı futbolculardan Bosingwa ve Bourceanu'yu çok beğendiğini söyledi.

OLCAN ADIN'IN DURUMU

Gürdal, Galatasaray ve Beşiktaş'ın kadrosuna katmak istediği Olcan Adın'ın son durumuyla ilgili de şunları söyledi:

"Olcan geçen sene bizim takımımızda en yüksek performansı gösteren oyuncularımızdan biri. Tabi haliyle Olcan'a ciddi teklifler var. Türkiye'nin ve yurt dışında büyük kulüplerden teklifler geliyor. Olcan kolayca feda edilecek oyuncu değil. Kulüp menfaati için olabilecek teklifler gelirse, bunu yönetim kuruluna iletip başkanımıza sunacağım. Yönetim kurulundan böyle bir teklif gelene kadar Olcan'ı bırakma kararı ve lüksü yok. Ama çok ciddi teklif sıkıştırması olduğunu söylemek zorundayım."

Gürdal, geçtiğimiz sezon gösterdiği performansla dikkat çeken ancak takımda en düşük ücreti alan isimlerden olan Mustafa Yumlu'nun aldığı ücrette de iyileştirme yapmak için görüşmeler yaptıklarını dile getirdi.

YENİ HOCA 13 TEMMUZ'DA GELECEK

Anlaştıkları yeni teknik adamın 13 Temmuz'da Trabzon'da olacağını söyleyen Gürdal, 15 Temmuz'da da takımla bir araya geleceğini kaydetti.

19 Temmuz'da ise yeni sezon kampının başlayacağını beliten Gürdal, Almanya yakınlarında Avusturya sınırına yakın bir yerde yapacakları kamp süresince 3 de hazırlık maçı oynayacaklarını anlattı. Gürdal, yabancı bir takımla da Trabzon'da sezon açılış maçı planladıklarına değindi.

HAMİ MANDIRALI'NIN DURUMU BELİRSİZ

Yeni teknik direktörün ekibiyle birlikte geleceği için Hami Mandıralı'nın durumunun belirsiz olduğunu ifade eden Gürdal, "Hami hoca ile lig bitiminde bir toplantı yaptık. Onun bu mevcut takım kadrosu içerisinde ki görüşlerini aldık ki zaten bizim önümüzde ki sezon takımı oluşturmada ki temel prensibimiz buydu. Hami hoca ve ekibinin Türkiye'de alınacak kadroya katılacak oyuncular için görüşlerini aldık. Bunların tamamına uyduğumuz söylenemez. Hem finansal yeterlilik ve imkanlar dolayısı ile. Daha sonraki süreç çok hızlı gelişti." diye konuştu.

Hami Mandıralı görüşmesinin ardından yönetim olarak bazı arayışlara girdiklerini de belirten Gürdal, çeşitli antrenörlerle bu dönemde görüştüklerini de belirterek şöyle devam etti:

"Çalışacak kişinin nihayetlenmesi son dönem gerçekleşti. Bu gerçekleşir gerçekleşmez Hami hocayı arayıp bildirdim. Başka bir antrenörün adı geçmişti aslında. Hami hoca bu antrenör ile çalışacağını ve yardımcılığını yapacağını başkana özel görüşmesinde iletti. Futbol çok dinamik ve çok hızlı değişiyor. Mevcut durumda çalışacağımız kişinin ismi belli. Daha yeni imzalar atıldı ve bilgiler verildi.

Bu netleşir netleşmez Hami hocaya bilgilendirdim. Yeni hocamız kendi ekibi ile geliyor. Bu ekibin içinde Hami hocanın olup olmayacağı, önümüzde kısa dönemde netleşecek. Biz Hami hocanın bu kulüp içinde olmasını her zaman istiyoruz. Hami hocanın bu kulüpte her zaman geleceği var. Ama kendi kararları da çok önemli. Hocamızın kararları da önemli. Bu konuda ki netleşme çok kısa sürede olacak."

Mustafa Reşit Akçay döneminde Vahid Halilhodzic ile görüştükleri iddiasını reddeden Gürdal, Akçay'ın istifasının ardından ise 4 antrenörle görüştüklerini söyledi. Hami Mandıralı ile devam edip etmeme kararının sezon sonuna bırakıldığını hatırlatan Gürdal, teknik adam arayışlarının Trabzonspor'un geleceği açısından bir yedekleme ihtiyacından kaynaklandığını anlattı.

LUCESCU İLE GÖRÜŞTÜK

Takımın başına getirmek için Lucescu'yla da görüştüklerini belirten Gürdal, "Belli bir noktaya kadar geldiğimizi düşündük. Ama kendisinin yurt dışında kontratı olduğunu bize ifade etti ki hala bu kontratı sürüyor. Bizim karar vermemiz gerektiği süre içerisinde bize cevap net verilmediği için alternatiflerden biri oydu ama kapatmak zorunda kaldı. Bugün için Türkiye'ye gelir mi?. Sözünün doğrultusunda kontratını bitirir mi, bunu zaman gösterecek." dedi.

CİHAN

Yorumlar