Trabzonspor'dan taraftara sağduyu çağrısı

Trabzonspor Kulübü Kurulları, hiçbir sebebin, Trabzonspor’a itibar kaybettirici ve uzantısında da kulübe maddi ve manevi zarar verici olmaması uyarısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Trabzonspor'dan taraftara sağduyu çağrısı

Trabzonspor Kulübü Kurulları, hiçbir sebebin, Trabzonspor’a itibar kaybettirici ve uzantısında da kulübe maddi ve manevi zarar verici olmaması uyarısında bulundu.

Asbaşkanı Ali Kemal Başaran ve Genel Sekreter Köksal Güney’in de katılımıyla Denetleme, Divan, Disiplin, Sicil ve Arşiv-Müze Kurullarının yöneticileriyle yapılan toplantıda, kulübün genel durumu ve Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar üzerinde görüş alışverişinde bulunulduğu bildirildi.

Bordo-mavili kulüpten toplantıyla ilgili yapılan açıklamada, taraftarlara sağduyu çağrısı yapıldı. Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe müsabakasında tribünlerde centilmenliğe aykırı davranışların gelişmiş olmasının Trabzonspor’a zarar veren gelişmeler olarak değerlendirildiği belirtilirken, “Her ne kadar maç esnasında ortaya çıkan davranışların kaynağında yatan asıl sebep 3 Temmuz sürecine dayalı olması yatıyor ise de hiçbir sebep, Trabzonspor’a itibar kaybettirici ve uzantısında da Trabzonspor’umuza maddi ve manevi zarar verici olmamalıdır. Yani: haklı davamızda her zaman haklı kalmayı başarabilmeliyiz. Bu nedenle tüm camia mensuplarımızdan bu anlayışa saygılı olmalarını beklemekteyiz.” denildi.

Trabzonspor’a gönül verenlerin bugünden itibaren haklı davalarını savunmalarında sükûnetle davranabilmelerinin takıma sağlayacakları en büyük katkıları olacağının altı çizildi. Aksi davranışların ise Trabzonspor’a daha büyük ve telafisi mümkün olmayacak, hatta akla gelmeyecek zararlar verebileceğinin bilinmesi gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Bu doğrultuda, bu gibi teşebbüslerde bulunanları uyarma, önleme ve yeni bir olaya sebebiyet vermemeleri bağlamında her Trabzonsporlunun sorumluluğu da bulunmaktadır. Yani, olayların olmaması için herkes, herkesi uyarmalıdır diye düşünmekteyiz. Bu itibarla diyoruz ki; Fenerbahçe maçı ile ilgili verilen 6 maçlık cezayı, yetkililer en ince ayrıntıları ile benzer suçlardan ötürü diğer kulüplere verilen cezalar ile karşılaştırarak, nihai karara bağlamalarını beklemekteyiz.”
CİHAN

Yorumlar