Trabzonspor'da farklı yenilginin şoku yaşanıyor

Hüseyin Avni Aker Stadı’ndaki 23 maçlık yenilmezlik ünvanı Akhisar Belediyespor karşısındaki tarihi hezimetle sona eren Trabzonspor’da, moraller bozuldu.

Google Haberlere Abone ol
Trabzonspor'da farklı yenilginin şoku yaşanıyor

Hüseyin Avni Aker Stadı’ndaki 23 maçlık yenilmezlik ünvanı Akhisar Belediyespor karşısındaki tarihi hezimetle sona eren Trabzonspor’da, moraller bozuldu. Ligin ikinci yarısında henüz 3 puanla tanışamayan bordo-mavililer, mutlak galibiyet için çıktığı maçtan 4-2’lik yenilgiyle ayrılınca taraftar tepki gösterdi. Ortaya konulan mücadele ve sonucu kabullenmeyen bordo-mavili taraftarlar, yönetim ve teknik heyeti istifaya davet etti.

Sezonun ilk yarısında iç sahadaki başarısına rağmen deplasmanlarda istikrarı yakalayamayan Trabzonspor, devreyi istediği yerde bitirememişti. Ara transferde takımın en önemli eksiği olarak görülen forvete yapılacak takviyeyle işlerin daha iyiye gideceği beklentisi vardı. Yönetimin ‘yıldız golcü’ transferi vaatleri de camiadaki umutları artırmıştı. Golcü transferinin gerçekleşmemesi ise taraftarı hayal kırıklığına uğrattı.

Buna rağmen ligin ikinci yarısına umutlu başlayan Karadeniz fırtınası, Beşiktaş ve Çaykur Rizespor beraberlikleri ile 2 haftada 4 puan kaybetti. Yeniden çıkışın dönüm noktası olarak görülen Akhisar Belediyespor maçı ise hiç kimsenin hayal etmediği tarihi bir hezimetle sonuçlandı. Bordo-mavili ekibin Avni Aker Stadı’ndaki 23 maçlık yenilmezlik ünvanını da bitiren 4-2’lik skor taraftarı adeta isyan ettirdi.

Taraftarlar, şok yenilginin faturasını yapılamayan golcü transferinden dolayı yönetime, kadro tercihinden dolayı da teknik direktör Mustafa Akçay ile özellikle Akhisar maçının ikinci yarısında hiçbir varlık gösteremeyen futbolculara kesti. Trabzonsporlu taraftarlar dün maç sırasında ve sonrasında Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve teknik direktör Akçay’ı istifaya davet etti. Akçay da müsabaka sonrası yaptığı açıklamada taraftarın tepkisini değerlendireceğini belirterek istifa sinyali verdi.

YEREL MEDYA TEPKİLİ

Trabzonspor’un Aksihar Belediyespor karşısındaki farklı mağlubiyeti yerel medyada da geniş yankı buldu. Yerel gazeteler maçla ilgili yaptıkları haberlerde yönetim ve teknik heyeti eleştirdi. Karadeniz’den Günebakış Gazetesi ‘Çöküş’ başlığı ile verdiği haberinde, “Trabzonspor bu sezon evinde ilk kez yenilirken, taraftar golcü transferi yapmayan yönetim ve tercihleri ile mağlubiyete zemin hazırlayan Akçay’ı istifaya davet etti.” ifadelerini kullandı.

‘Yazıklar Olsun Size Onurumuzu Kırdınız’ başlığı ile farklı yenilgiye sert tepki gösteren Sonnokta Gazetesi de sadece müsabaka sonrası gözyaşlarını tutamayan kaleci Onur’a sahip çıktı. Sürmanşetinde ‘Yazıklar Olsun’ başlığını kullanan Taka Gazetesi de haberinin devamında ‘Trabzonspor’u Henrique ve Janko’ya mahkum edenler, işte eseriniz mutlu musunuz?’ diye sordu, golcü transfer yapılmamasını eleştirdi.

Karadeniz Gazetesi de ‘Şimdi Eserinizle Gurur Duyun’ başlı ile verdiği haberinde "Yönetim ‘yıldız forvet alacağız’ masalıyla taraftarı kandırdı, tarihi hezimete davetiye çıkardı." ifadelerini kullandı.

FUTBOLCULAR ÇOK ÜZGÜN

Farklı yenilgi nedeniyle herkesin moralinin bozulduğu Trabzonspor’da futbolcular da tam bir hayal kırıklığı yaşıyor. Farklı yenilgiyi ‘3 puan kaybetmenin ötesinde bir durum’ olarak yorumlayan Polonyalı futbolcu Adrian, "Böyle bir skordan sonra söyleyebileceğim tek şey; hem utanıyorum hem camiamızdan özür diliyorum. Sizlere söz veriyorum bir daha böyle bir şey olmayacak, olmaması için elimizden geleni yapacağız. Ama başımızı çok da öne eğmemeliyiz. Biz Trabzonspor'uz ve büyük bir kulübümüz. Bu durumun da üstesinden geleceğiz." dedi.

Farklı mağlubiyetten dolayı çok üzgün olduklarının altını çizen genç futbolcu Kadir Keleş de, "Sanki cenazemiz var gibi. Bizden daha çok kimse üzülemez. Biz bu mahallenin, bu şehrin çocuklarıyız. Trabzonspor böyle durumlardan çıkmasını bilmiştir. Önümüzde Karabük ve Juventus maçları var. Yıkılmamalıyız ve birbirimize destek olarak yolumuza devam etmeliyiz." diye konuştu.

AKÇAY GÖRÜŞME ODASINA

Bu arada, dün akşam maç sonrası bir soru üzerine yaptığı açıklamada taraftarın istifa talebenin değerlendireceğini söyleyen teknik direktör Mustafa Akçay’ın, bugün Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile bir görüşme yapması bekleniyor.

Akçay’ın yönetime görevi bırakabileceğini ilettiği, ancak değerlendirmenin Kardemir Karabükspor ve UEFA Avrupa Ligi’ndeki Juventus maçları sonrasına bırakıldığı önü sürüldü.

Öte yandan, bordo-mavili yönetimin alternatif hoca arayışlarına başladığı, daha önce de Trabzonspor’da görev yapan Vahid Halilhodziç ile anlaşıldığı iddia ediliyor.

Trabzonspor’un Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında 15 Şubat Cumartesi günü Kardemir Karabükspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına bugün yapacağı antrenmanla devam edecek. Çalışmanın ise basına ve taraftara kapatıldığı açıklandı.

CİHAN

Yorumlar