Trabzonspor, ligde bu sezon sahasında ikinci kez puan kaybetti

Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında sahasında Bursaspor ile 2-2 berabere kalan Trabzonspor, ligde bu sezon sahasında ikinci kez puan kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Trabzonspor, ligde bu sezon sahasında ikinci kez puan kaybetti

Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında sahasında Bursaspor ile 2-2 berabere kalan Trabzonspor, ligde bu sezon sahasında ikinci kez puan kaybetti.

Bordo-mavililer, Süper Lig’de bu sezon Bursa maçından önce sahasında oynadığı 7 maçın 6’sını kazanmış, bir maçta ise berabere kalmıştı. Taraftarı önünde sadece Sivaspor ile berabere kalarak 2 puan kaybeden Karadeniz fırtınası, Bursa beraberliği ile bu sezon evinde ikinci kez puan kaybı yaşadı.

Süper Lig’de özellikle deplasmanda kazanmakta zorlanan Trabzonspor, bu sezon sahasındaki 8 müsabakada ise hiç yenilmedi. Daha önce evinde sadece Sivasspor karşısında 2 puan kaybeden bordo-mavililer, dün de 90. dakikada bulduğu golle 2-2 berabere kaldığı Bursaspor’a 2 puan kaptırdı. Karadeniz kaplanları, hesapta olmayan bu kayıpla zirve yarışında önemli bir kayıp daha yaşadı. Kaybedilen 2 puan üzüntü sebebi olsa da müsabakanın son anlarında bulunan golle mağlubiyetten kurtulmak ise teselli oldu.

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, 3 puan olarak düşündükleri müsabakayı bir puanla kapattıkları için üzgün olduklarını, ancak bir puanı 90. dakikada almalarının olumlu bir durum olduğunu söyledi. Maçı 90. dakikada bir puan olarak geri aldıklarına değinen Akçay, "3 puan olarak düşündüğümüz bu müsabakayı bir puanla kapatmak bizi üzdü. Ancak 90. dakikada bir puanı geri almak da bir başka açıdan bakıldığında olumlu bir durum gibi gözüküyor." dedi.

EMRE: FORMA İÇİN SAVAŞACAĞIM

Bursaspor maçında oyuna sonradan giren ve 90. dakika takımının beraberlik gölünü atan genç forvet Emre Güral, önemli olanın kendisinin gol atması değil, takımın kazanması olduğunu ifade etti.

Bursaspor karşısında rakiplerinden daha üstün olduklarını savunan Emre, 3 puanı hak ettiklerini, ancak bazen her şeyin istendiği gibi olamadığını dile getirdi. Genç golcü, önümüzdeki maçlarda alacakları galibiyetlerle yollarına devam edeceklerine değindi.

Emre, hakkında çıkan transfer haberleriyle ilgili, Trabzonspor’da kalıp forma için savaşmaya devam edeceğini vurguladı. Trabzonspor ile sözleşmesinin devam ettiğini hatırlatan golcü futbolcu, "Ben burada mutluyum. Burada forma giymek istiyorum, bunun için çalışıyorum. Transfer kararını tek başıma ben veremem. Ama bana sorarsanız ben buradan memnunum. Forma için savaşacağım." ifadelerini kulandı.

Bu arada, Bursaspor maçının ardından oyuncularına bir gün izin yapan Trabzonsporlu futbolcular, hafta sonu deplasmanda oynayacakları Galatasaray maçının hazırlıklarına yarın yapacakları idmanla başlayacak.
CİHAN

Yorumlar