Trabzonspor, galibiyet özlemine son vermek istiyor

Bu yıl Süper Lig’de oynadığı 4 maçı da kazanamayan ve UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında Juventus’a 2-0 yenilen Trabzonspor’da, gözler Kayserispor maçına çevrildi.

Google Haberlere Abone ol
Trabzonspor, galibiyet özlemine son vermek istiyor

Bu yıl Süper Lig’de oynadığı 4 maçı da kazanamayan ve UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında Juventus’a 2-0 yenilen Trabzonspor’da, gözler Kayserispor maçına çevrildi. Bordo-mavililer, 22. hafta mücadelesinde sahasında ağırlayacağı rakibini yenerek galibiyet özlemine son vermek istiyor.

Ligde çıkış arayan Trabzonspor ile düşme hattından kurtulma mücadelesi veren Kayserispor, yarın Hüseyin Avni Aker Stadı’nda kozlarını paylaşacak. 2 takım açısından da hayati önem taşıyan müsabakanın oldukça zorlu geçmesi bekleniyor. Sezonun ikinci yarısında oynadığı resmi maçlarda henüz galibiyeti bulunmayan Trabzonspor, 4 maçta sahadan 3 beraberlik ve bir mağlubiyetle ayrıldı. 4 haftada kaybedilen 9 puanla ligde 10. sıraya kadar gerileyen bordo-mavililerin puan kaybına tahammülü yok. Karadeniz ekibi kötü gidişata Kayserispor maçıyla son vermek istiyor. Tüm planlarını galibiyet üzerine yapan Trabzonspor, Kayseri maçında alacağı 3 puanla hem ligde çıkışa geçmek, hem de önümüzdeki hafta UEFA Avrupa Ligi 2. turunda Juventus ile oynayacağı rövanş maçı öncesi moral bulmak istiyor.

Trabzonspor’da kart cezalısı Zokora ile sakatlığı devam eden Bamba dışında eksik bulunmuyor. Sakatlığı nedeniyle bir süredir takımdan ayrı kalan Malouda’nın durumu ise belirsizliğini koruyor. Hafta içinde takımla çalışmalara başlayan tecrübeli futbolcunun durumuna yapılacak son değerlendirmeyle karar verilecek. Deneyimli oyuncunun Juventus maçı düşünülerek riske edilmeyebileceği belirtiliyor.

TARAFTARA UYARI

Bu arada, Trabzonspor yönetimi de seyircisiz oynama cezası olmamak için taraftarı uyardı. Bordo-mavili taraftarların son dönemde tribünlerde sergilemiş olduğu saha olaylarının kulübün ciddi cezalar almasına sebep olduğu hatırlatın açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Son olarak Kardemir Karabükspor maçında temsilci raporlarında toplam 12 saniye sürdüğü belirtilen çirkin ve kötü tezahürat sebebiyle Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu kulübümüze 150 bin TL para cezası vermiştir. Üstelik bu eylemin aynı sezon içinde 3. kez tekrarlanmış olması kulübümüzü seyircisiz oynama cezasıyla karşı karşıya bırakmıştır."

Bu eylemin bir kez daha tekrarlanması halinde Türkiye Futbol Federasyonu’nun değişen talimatları uyarınca takım taraftarların desteğinden mahrum kalacağının altı çizildi. Bordo-mavili yönetim, taraftarlara şu uyarılarda bulundu:

"Büyük Trabzonspor’un büyük taraftarı; özellikle yaklaşan Fenerbahçe derbisi öncesinde, bu müsabakanın seyircisiz oynanması ihtimalini ortadan kaldırmak için kafalardaki kurgusal tehdit ve tahriklere kapılmamamız gerekmektedir. Bu nedenle özellikle ligde Kayserispor ve Torku Konyaspor maçlarının öncesinde, esnasında ve sonrasında tribünlerde sadece Trabzonsporumuzu destekleyelim. Tüm taraftarlarımızdan konuya gereken hassasiyeti göstermelerini ve takımımızı maç boyunca centilmence desteklemelerini bekliyoruz."

Hüseyin Avni Aker Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak müsabakayı Fırat Aydınus yönetecek. Aydınus'un yardımcılıklarını Serkan Ok ve Aleks Taşçıoğlu yapacak. İlave yardımcı hakemlik görevini Onur Karabaş ve Deniz Ateş Bitnel'in yapacağı karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Serkan Gençerler.

Trabzonspor’un maça şu 11’le çıkması bekleniyor: Onur, Bosingwa, Mustafa Yumlu, Aykut, Kadir, Olcan, Bourceanu, Colman, Yusuf, Adrian ve Emre.
CİHAN

Yorumlar