Trabzonspor: 1 – Bursaspor: 1 (İlk yarı)

Stat: Hüseyin Avni AkerHakemler: Halis Özkahya, Bahattin Duran, Kemal YılmazTrabzonspor: Onur, Bosingwa, Mustafa, Bamba, Aykut Demir, Yusuf, Aykut Akgün, Colman, Olcan, Malouda, HenriqueBursaspor: Frey, Şener, Serdar, Civelli, Taiwo, Şamil, Musa, Murat,.

Google Haberlere Abone ol
Trabzonspor: 1 – Bursaspor: 1 (İlk yarı)

Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Halis Özkahya, Bahattin Duran, Kemal Yılmaz
Trabzonspor: Onur, Bosingwa, Mustafa, Bamba, Aykut Demir, Yusuf, Aykut Akgün, Colman, Olcan, Malouda, Henrique
Bursaspor: Frey, Şener, Serdar, Civelli, Taiwo, Şamil, Musa, Murat, Belluschi, Ferhat, Sestak
Goller: Dk. 27 Henrique (Kendi kalesine) (Burssapor), Dk. 45+1 Olcan (Trabzonspor)
Sarı kartlar: Dk. 15 Aykut Akgün, Dk. 26 Yusuf, Dk. 31 Bamba, Dk. 38 Malouda (Trabzonspor)

Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında Trabzonspor ile Bursaspor arasında Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanan maçın ilk yarısı karşılıklı atılan gollerle 1-1 berabere tamamlandı.

Trabzonspor’da, Kadir Keleş sakatlığı, Didier Zokora cezalı olmasından dolayı maç kadrosunda yer almadı. Teknik direktör Mustafa Reşit Akçay, Zokora’nın yokluğunda onun yerine Aykut Akgün’ün sahaya sürdü. Akçay, devre arasında takımdan ayrılacağı konuşulan ve uzun süredir kadroya almadığı Giray Kaçar’ı bu maçta da kadroya almadı. Polonyalı futbolcu Adrian’ı da yedek soyunduran tecrübeli hoca, Yusuf Erdoğan’ı ilk 11’de sahaya sürdü. Akçay, Adrian ve Janko’yu da yabancı sınırlamasından dolayı kadroya alamadı.

Trabzonsporlu taraftarlarca kasım ayının futbolcusu seçilen kaleci Onur Recep Kıvrak, ödülünü maç öncesi bordo-mavili kulübün altyapı sorumlusu Ali Uzunay’ın elinden aldı.

Trabzonsporlu futbolcular, eski takım arkadaşları kaleci Tolga Zengin’in vefat eden annesi nedeniyle sahaya, “Başın sağolsun Tolga, tüm anneler melektir” yazılı afişle çıktı.

Trabzonsporlu taraftarlar, daha önce vefat eden Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı için üzerinde, “Adalet için savaşan bir kahramandı, ruhu şad olsun” yazılı bir pankart açtı. Bordo-mavili taraftarlar, geçtiğimiz hafta annesi vefat eden eski kalecileri Tolga Zengin’i de unutmadı. Taraftarla, başarılı kalecinin fotoğraflarını açtı, tribüne “Acın acımızdır büyük kaptan Tolga Zengin” yazılı afiş astı.

Vefat eden TFF eski başkan vekili Orhan Saka için de müsabaka öncesi saygı duşu yapıldı.

Bu sezon diğer maçlarda olduğu gibi Trabzonsporlu taraftarlar müsabakaya yine fazla ilgi göstermedi. Az sayıdaki Bursaspor taraftarı da kendilerine ayrılan bölümde takımlarını destek oldu.

4. dakikada gelişen Trabzonspor atağında Olcan Adın’ın ceza sahasının sağ çaprazından sert şutunda kaleci Frey son anda ayağı ile meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

10. dakikada Trabzonspor'dan Olcan’ın ceza sahası içerisinde sağ çaprazdan şutunu kaleci Frey direğin dibinden kornere çeldi.

14. dakikada Colman’ın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Malouda şutunu attı, defans topu çizgi üzerinden çıkarttı.

27. dakikada Taiwo sağ çaprazdan kullandığı serbest atışta Henrique’nin kafasına çarpan kaleci Onur’un solundan filelere gitti: 0-1.

32. dakikada Olcan ceza sahası dışından kaleye sert vurdu, kaleci Frey topu kornere çeldi.

45+1. dakikada Bosingwa’nın soldan ceza sahasına gönderdiği topa önce Mustafa Yumlu dokunda, altı pas içerisinde topu önünde bulan Olcan meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-1.

Müsabakanın ilk yarısı bu golle 1-1 beraberlikle tamamlandı.

CİHAN

Yorumlar