Trabzonspor: 1 – Akhisar Belediyespor: 1 (İlk yarı)

Stat: Hüseyin Avni AkerHakemler: Ali Palabıyık, Cem Satman, Asım YusufTrabzonspor: Onur, Bosingwa, Mustafa, Zokora, Aykut, Olcan, Borceanu, Özer, Adrian, Henrique, JankoAkhisar Belediyespor: Emrah Tuncel, Emrah Eren, Serkan, Uğur, Çağdaş, Kenan, Merter,.

Google Haberlere Abone ol
Trabzonspor: 1 – Akhisar Belediyespor: 1 (İlk yarı)

Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Ali Palabıyık, Cem Satman, Asım Yusuf
Trabzonspor: Onur, Bosingwa, Mustafa, Zokora, Aykut, Olcan, Borceanu, Özer, Adrian, Henrique, Janko
Akhisar Belediyespor: Emrah Tuncel, Emrah Eren, Serkan, Uğur, Çağdaş, Kenan, Merter, Güray, Sesar, Mehmet Akyüz, Niasse
Goller: Dk. 17 Uğur (Akhisar Belediyespor), Dk. 26 Olcan (Trabzonspor)

Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasında Trabzonspor ile Akhisar Belediyespor arasında Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanan maçın ilk yarısı 1-1 sona erdi.

Trabzonspor’da Malouda, Colman ve Bamba sakatlıkları, Yusuf Erdoğan ise kart cezalısı olduğu için maç kadrosunda yer almadı. Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay, kadroda önemli değişiklikler yaptı. Akçay, yeni transferler Özer Hurmacı ile Alexandru Bourceanu ilk 11’de sahaya sürdü. Tecrübeli teknik adam daha önceki maçlarda sol kanatta görevlendirdiği genç futbolcu Kadir Keleş’i yedek soyundurdu, yerine ise Aykut Demir’e forma verdi.

Deneyimli hoca, Aykut’un yerine ise stoperde Mustafa Yumlu’nun yanına Didier Zokora’yı çekti. Ligin ikinci yarasında ilk 11’de sahaya sürdüğü genç golcü Emre Güral’ı da yedek oturtan Akçay, sürpriz bir şekilde sahaya 2 forvet sürdü. Akçay, ileride Henrique ile bu sezon çok fazla forma şansı bulamayan Janko’yu görevlendirdi.

Trabzonsporlu taraftarların oyları ile ocak ayanın en iyi futbolcusu seçilen Mustafa Yumlu, ödülünü müsabaka öncesi Stadyum ve Amatör Branşlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Engin Kara’nın elinden aldı.

13. dakikada gelişen Trabzonspor atağında Bosingwa’nın sağdan yaptığı ortaya arka direkte Henrique kafayı vurdu, top yandan auta gitti.

14. dakikada Özer’in pasıyla soldan ceza sahasına giren Janko’nun sert şutunda top üst direkten döndü.

16. dakikada Güray’ın soldan kullandığı köşe atışanı penaltı noktası üzerinde Çağdaş kafayı vurdu, kaleci Onur topu son anda kornere çeldi.

17. dakikada Sesar’ın sağdan ortasına Uğur ceza sahası içerisinde kafayı vurdu, top kaleci Onur’un solundan doksandan filelere gitti: 0-1.

21. dakikada gelişen Akhisar Belediyespor atağında Niasse topla ceza sahasına girdi, yerden şutunda kaleci Onur topu çıkardı ve gole izin vermedi.

26. dakikada Olcan’ın ceza sahası önünden kullandığı serbest vuruşta baraja çarpan top kaleci Emrah’ın sağından filelere gitti: 1-1.

37. dakikada Adrian’ın sağdan ortasında Henrique ceza sahası içerisinde kafayı vurdu, top kalecide kaldı.

45. dakikada Olcan’ın pasıyla defansın arkasına sarkan ve kaleciyle karşı karşıya kalan Henrique’nin şutunda top kalecide kaldı.

Bu pozisyonun ardından da müsabakanın ilk yarısı 1-1 sona erdi.
CİHAN

Yorumlar