Toroslu öğrenciler liselerarası güreş şampiyonasında iki birincilik kazandı

Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen okullar arası güreş müsabakalarında Toros Akdeniz Koleji öğrencileri iki kategoride birinci oldu.

Google Haberlere Abone ol
Toroslu öğrenciler liselerarası güreş şampiyonasında iki birincilik kazandı

Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen okullar arası güreş müsabakalarında Toros Akdeniz Koleji öğrencileri iki kategoride birinci oldu. Takım halinde de üçüncü olan Toroslu öğrenciler toplam 16 madalya aldı.

Elmalı ve Korkuteli Güreş Eğitim Merkezleri'nin sporcularının da yer aldığı 21 takımın katıldığı turnuvada 15-16 yaş / 17-18 yaş serbest ve grekoromen güreş müsabakaları sona erdi. 15-16 ve 17-18 yaş serbest kategorilerinde şampiyon olan Toros Akdeniz Anadolu Lisesi çifte mutluluk yaşadı.

Şampiyonanın 15-16 yaş serbest güreş kategorisi ikinciliğini Elmalı Yusuf Önertoy Çok Programlı Lisesi, üçüncülüğü ise Korkuteli Ticaret Meslek Lisesi kazandı. 17-18 yaş serbest güreş kategorisinde de ikinciliği yine Elmalı Yusuf Önertoy Çok Programlı Lisesi kazanırken, Serik Yunus Emre Anadolu Lisesi de üçüncü oldu.
Toros Akdeniz Koleji öğrencileri 17-18 yaş ve 15-16 yaş grekoromen birinciliklerinde de takım halinde üçüncü oldu. Şampiyona sonunda Toroslu öğrenciler 2 altın, 5 gümüş ve 9 bronz olmak üzere toplam 16 madalya aldı.

Çifte şampiyonluk kazandıkları için mutlu olduğunu ifade eden Toros Akdeniz Fen ve Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni ve güreş antrenörü İsmail Yiğitbaşı, "İşi yalnızca güreş olan takımların arasında şampiyonluğa ulaşmak kolay olmadı. Öğrencilerimizle birlikte disiplinli bir çalışma temposu yakaladık. Takım olarak inandık ve başarılı da olduk. Hedefimiz Türkiye finallerinde mücadele etme hakkı kazanan öğrencilerimizle birlikte en güzel şekilde Antalyamızı temsil etmek." diye konuştu.

Okul müdürü Abdurrahman Kıymaz, öğrenci yerleştirmede bir marka haline gelen okulun sportif başarılarda da önde olduğunu söyledi.
CİHAN

Yorumlar