Torku Konyaspor 1-1 Fenerbahçe

Fenerbahçe, Torku Konyaspor deplasmanında 2 puan bıraktı, derbi öncesi şampiyonluk yarışında büyük darbe aldı.

Google Haberlere Abone ol
Torku Konyaspor 1-1 Fenerbahçe
Fenerbahçe, Torku Konyaspor deplasmanında 2 puan bıraktı, derbi öncesi şampiyonluk yarışında kocaman vuruş aldı.

90 + / Hakan Ateşler - Fanatik.com.tr

Emre'den önce, Emre'den sonra...

Geçtiğimiz hafta Akhisar'a kaybeden Fenerbahçe, Konya'dan da puan kaybıyla döndü, şampiyonluk yolunda fazla fazla kocaman vuruş aldı...

Maça tutuk başlayan Sarı Lacivertliler, Konya'nın agresif oyununa karşılık veremedi. Emre Belözoğlu oyuna girdikten sonra oyunun kontrolünü elde eden Kanarya, beraberliği yakaladı lakin galibiyet golünü bulamadı.

ŞOK PRES VE GOL!

Ev sahibinin ilk dakikalardaki inanılmaz futbolu meyvesini erken verdi ve 8. dakikada dönem içerisinde takıma gelen Güney Afrikalı Mahlangu, ceza konusunda anlamsız pozisyonda düz vurdu, topu ağlara gönderdi; 1-0. Golden sonra da Konya ataklarını sürdürdü lakin Yeşil Beyazlılar sonunu getirmedi.

GÖKHAN YİNE ATAMADI

İlk yarının son dakikaları ise Fenerbahçe'nin baskısıyla geçerken Gökhan Gönül, Akhisar maçında bulunduğu bunun şeklinde fazla fazla net bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Top santimlerle auta giderken, ilk yarı 1-0 ev sahibinin üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARI BASKILI AMA...

Fenerbahçe ikinci yarıya baskılı başladı. Topa sahip oldu lakin Konya kalesinde uzun zaman pozisyon bulamadı. Kanarya ikinci yarıda ilk 20 dakikayı adeta boşa geçirdi.

EMENIKE'NİN SADECE VÜCUDU VAR

Emenike gene bildiğiniz gibiydi. 1-2 sprint attı, kaptırdığı topu arka aldı lakin forvet oyuncusu şekilde takıma hiç yardım vermedi. İkinci yarı kanada geçti fakat geçen haftaki performansından da yapıt yoktu. Vücudu sahada lakin beyni Fenerbahçe'de değil. Bu fazla fazla net.

EMRE GİRDİ, HER ŞEY DEĞİŞTİ...


64'te Emre oyuna girdi, 66'da korneri kullandı Egemen golü attı. Emre'nin takıma ve maça etkisi yalnızca kullandığı kornerle doğal ki açıklanamaz. Oyuna girmesi orta sahayı toparladı, takım kendine geldi. O olmayınca Fenerbahçe orta endüstrisi hayalet bunun şeklinde kalıyor. Sönük, zayıf ve şaşkın gözüküyor. Bir B planı daima şart...

DIEGO DA YOK


İsmail Kartal Meireles'i çıkarıp Diego kartını oynadı lakin Brezilyalı gene etkisiz kaldı. Birkaç şık çalımı dışında takıma yardımı hiç yok... Son dakikalarda kendisini penaltı için yere atması maç stresi içerisinde açıklanabilir lakin eski Diego döner sağ ayağıyla golü atardı.

DERBİ GALİBİYETİ ŞART


Sonuç şekilde Fenerbahçe iyi oyundan, taktik oyundan fazla fazla uzak... Haftaya derbi galibiyeti koşul oldu, ki bu oyunla Galatasaray karşısında 3 puan gelse de şampiyonluk fazla fazla zor. Bu puan kaybı, Fenerbahçeli yöneticilerin devamlı yinelediği iç piyasa avantajını da kaybettirdi. Akhisar maçı bundan sonra 'kaza' kelimesiyle açıklanamaz.

İsmail Kartal bilinçsiz futbola daima bir çözüm yolu bulmalı... İlişkili Haber

Kaynak: FANATİK

Yorumlar