Tolga Zengin: Çıkan olaylar tek taraflı düşünülmemeli

Beşiktaşlı file bekçisi Tolga Zengin, Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında dün oynanan ve tatil edilen Trabzonspor-Fenerbahçe maçında çıkan olaylarla ilgili olarak, yaşanan olayların tek taraflı düşünülerek yorumlanmamasını, sahadaki olayların çok üzücü.

Google Haberlere Abone ol
Tolga Zengin: Çıkan olaylar tek taraflı düşünülmemeli

Beşiktaşlı file bekçisi Tolga Zengin, Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında dün oynanan ve tatil edilen Trabzonspor-Fenerbahçe maçında çıkan olaylarla ilgili olarak, yaşanan olayların tek taraflı düşünülerek yorumlanmamasını, sahadaki olayların çok üzücü olduğunu söyledi.

İstanbul Kültür 2000 Koleji 10. Spor Oyunları Madalya Töreni'nde ödüle layık görülen Tolga Zengin, panele katılan öğrencilerin sorularını cevapladı. Tolga Zengin, "Biz yıllardır söylüyoruz. Bunlar üzücü olaylar. Sadece olaya tek taraflı bakmamak lazım. Futbol sahasında olmaması gereken olaylar. Fakat ne olursa olsun bu olaylara mazeret gösterilmez ama insanların ister istemez bir birikimi de var. Orada ki insanları da düşünmek lazım. Nasıl karşı tarafı düşünüyorsanız. O futbol sahasında futbol oynanması lazım. Geri kalan işlerin saha dışında spor yöneticileri tarafından halledilmesi lazım. Yenersin, yenilirsin rakibine saygı duyarsın. Taraftarın proveke edilmesine de inanmıyorum. Bu tür olaylar daha önce de oldu. Saha dışındaki olaylara da Valisi var Emniyet Müdürü var. Bizim girmememiz lazım." dedi.

Bir gazetecinin, ligde oynanan Eskişehirspor maçından sonra teknik direktör Slaven Bilic’in tepkilerini sorması üzerine Tolga, "Hocamız haklıdır. Kendisi duygusal ve doğal bir insandır. O ne yaptığını ne ettiğini iyi biliyordur. Kasıt aramamak gerekir." diye konuştu.

Tolga Zengin, bir öğrencinin Beşiktaş’a geldiğinde ne hissettin? Sorusuna, "Ben bu yaşıma kadar Trabzonspor’da oynadım. Beşiktaş’a geldiğimde ilk defa formayı giydiğimde heyecanlandım ve ağladım. Bu kolay olmuyor. Kulübümün ve arkadaşlarımın bana verdiği değerle de bunu atlattım ve alıştım." diye cevap verdi.

Tecrübeli file bekçisi öğrencilere de mesajlar vererek, "Burada ödül aldığım için mutluyum. Ben de sizler gibi öğrenci oldum. Herşeyden önce okulunuzu ihmal etmeyin. Önce okul, sonra spor olsun. Herşeyden önemlisi bu ülkeye yararlı bir insan olmak çok önemli. Vatana millete hayırlı evlat olun. Başka bir önerim olmaz." dedi.
CİHAN

Yorumlar