TOFAŞ'ın İtalya kampı

- Takım kaptanı Kaya Peker: "Bormio'da 4 hazırlık maçı yaptık ve hiçbir maçta geri adım atmadık. Kuvvetli takımlarla oynamamız, kampın verimini daha da arttırdı. İlk sinyallerin güzel olması hepimizi mutlu etti" - "Taraftarımızla bütünleşip sezon sonunda TOFAŞ'ı ve Bursa'yı yeniden Avrupa kupasında oynatmak istiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
TOFAŞ'ın İtalya kampı


BURSA (AA) - Spor Toto Basketbol Süper Ligi ekiplerinden TOFAŞ'ın kaptanı Kaya Peker, İtalya'nın Bormio kentinde güçlü takımlarla yaptıkları 4 hazırlık maçının kampın verimini artırdığını, ilk sinyallerin güzel olmasının herkesi mutlu ettiğini belirtti.

Kaya Peker, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, oyuncular için kampların hiç kolay olmadığını belirtti. Sezonun en zor kısmının hazırlık dönemi olduğunu ifade eden Kaya Peker, "Bizim böyle bir kampa ihtiyacımız vardı. Çalışmalara 15 Ağustos'ta başlamıştık. O günden bugüne gelişme kaydettiğimizi net bir şekilde görüyoruz. Herkes maksimum kuvvetini vererek çalıştı. En büyük avantajımız sakatlık yaşamadan dönüyor olmamız." değerlendirmesinde bulundu.

Kampların oyuncuların kaynaşmasına da yardımcı olduğunu aktaran deneyimli basketbolcu, şöyle devam etti:

"Takımımıza üç yeni oyuncu katıldı. Geçen sezondan oturmuş bir kadromuz vardı. Benim görevim, onların takıma uyumunu sağlamak. Takım içerisinde huzur ve uyum olursa başarılı olunacağını geçen sene gösterdik. Bu sene de bunu sağlamak için Bormio kampını en iyi şekilde geçirmeye çalıştık. Bormio'da 4 hazırlık maçı yaptık ve hiçbir maçta geri adım atmadık. Orhun Ene'nin oynatmak istediği sistemler üzerine iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. İlk maçın ikinci yarısı dışında geri kalan maçlarda istediklerimizi sahaya koyduk. Hazırlık maçı da olsa kimse sezon başında maç kaybetmek istemez. Kuvvetli takımlarla oynamamız, kampın verimini daha da arttırdı. İlk sinyallerin güzel olması hepimizi mutlu etti. Yeni bir başlangıç yapıyoruz. Bambaşka bir lig, zor bir sezon bizi bekliyor. Önümüzde Antalya ve Cevat Soydaş Turnuvaları var. Burada oynayacağımız maçlar, sezon için daha net mesajlar vermemizi sağlayacak."

Kaya Peker, takım olarak kendilerine güvendiklerini vurgulayarak, "Taraftarımızla bütünleşip sezon sonunda TOFAŞ'ı ve Bursa'yı yeniden Avrupa kupasında oynatmak istiyoruz. Bunun için de taraftarlarımızı her maçta salona bekliyoruz. Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde iç sahada maç kaybetmeyen takımlar, üst sıralarda kendilerine yer buluyor. Bu anlamda da taraftarımıza büyük iş düşüyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar