TFF heyeti, EURO 2016 eleme grubu kuraları için Fransa'da

Fransa'da düzenlenecek UEFA EURO 2016'nın eleme grupları kura çekimi yarın yapılacak.

Google Haberlere Abone ol
TFF heyeti, EURO 2016 eleme grubu kuraları için Fransa'da

Fransa'da düzenlenecek UEFA EURO 2016'nın eleme grupları kura çekimi yarın yapılacak. Fransa'nın Nice kentindeki Acropolis Kongre Salonu'nda (Palais des Congres Acropolis) TSİ 13.00'te başlayacak.

TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik'in UEFA 1. Başkanvekili olarak katılacağı kura çekiminde, Türkiye'yi; Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, TFF 2. Başkanvekili Servet Yardımcı, Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, TFF Genel Sekreteri Prof. Dr. Emre Alkin ve TFF İletişim Müdürü İlker Uğur temsil edecek. Heyet Nice'de kura çekiliş saatini bekliyor.

Türkiye, EURO 2016 Eleme Grupları Kura Çekimi'ne 3. torbadan katılacak. Turnuvanın ev sahibi Fransa, tarihte ilk kez 24 takımla düzenlenecek EURO 2016 finallerine direkt olarak katılacak. Fransa dışındaki 53 takım ise elemelerde 5 takımlı 1 grup ile 6 takımlı 8 grup olmak üzere toplam 9 gruba ayrılacak. EURO 2016 Eleme Grupları Kura Çekimi Torbaları; 2010 FIFA Dünya Kupası Elemeleri ve Finalleri, EURO 2012 Finalleri ve Elemeleri ile 2014 FIFA Dünya Kupası Elemeleri'ne göre düzenlenen UEFA Milli Takımlar Puan Sıralaması göz önüne alınarak oluşturuldu.

EURO 2016 Eleme Grupları Kura Çekimi için oluşturulan 6 torbanın ilk beşinde 9, 6. torbada ise 8 takım bulunuyor.

EURO 2016 Eleme Grupları Kura Çekimi Torbaları şu şekilde:
1. Torba: İspanya, Almanya, Hollanda, İtalya, İngiltere, Portekiz, Yunanistan, Rusya, Bosna-Hersek
2. Torba: Ukrayna, Hırvatistan, İsveç, Danimarka, İsviçre, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, İrlanda Cum.
3. Torba: Sırbistan, Türkiye, Slovenya, İsrail, Norveç, Slovakya, Romanya, Avusturya, Polonya
4. Torba: Karadağ, Ermenistan, İskoçya, Finlandiya, Letonya, Galler, Bulgaristan, Estonya, Belarus
5. Torba: İzlanda, Kuzey İrlanda, Arnavutluk, Litvanya, Moldova, Makedonya, Azerbaycan, Gürcistan, Güney Kıbrıs Rum Kesimi
6. Torba: Lüksemburg, Kazakistan, Liechtenstein, Faroe Adaları, Malta, Andorra, San Marino, Cebelitarık

TERİM, UEFA EURO FACEBOOK SAYFASINDAN FUTBOLSEVERLERİN SORULARINI CEVAPLADI

Bu arada Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, yarın Fransa'nın Nice kentinde gerçekleştirilecek EURO 2016 Elemeleri Kura Çekimi öncesi UEFA'nın resmi Avrupa Şampiyonası Facebook sayfası '' UEFA EURO '' üzerinden futbolseverlerin sorularını cevapladı.

Dünyanın dört bir yanından futbolseverlerin sorularını yönelttiği röportajda Terim'in verdiği önemli cevap başlıkları şu şekilde:

- Bu yaz Brezilya'da oynanacak Dünya Kupası Finalleri'ne katılamadığımız için hala üzgünüz. Ancak inanıyorum ki, EURO 2016 Elemeleri'nden finallere yükselmeyi başaracağız. A Milli Takımımızın bunu gerçekleştirebilecek potansiyeli ve gücü var. Kadromuzda oldukça umud vadeden genç yetenekler var. Benim için önemli olan bir diğer şey de, gençlerle tecrübelilerin harmanladığı bir ekip olabilmek.

- EURO 2016'da başarıya ulaşmak için mutlaka yerleşik ve devamlılığı olan bir takım oluşturmak durumundayız. Birkaç ufak değişiklikle de bunu gerçekleştirebiliriz. Bu tarz bir takımı oluşturma konusunda yapacağımız hazırlık maçlarının önemi büyük.

- Ölüm grubu yerine, favori olarak düşünüldüğümüz bir grupta yer almak istiyoruz. Ancak tabii ki ileride neler olacağı belli olmaz. Dünya Kupası Elemeleri'ndeki grubumuzu insanlar kolay olarak nitelendiriyordu ancak sonunda finallere gidemedik. Bu nedenle grubumuzda kim olursa olsun finallere katılabilmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. A Milli Takımımızın olduğu bir Paris şehri, finallerde daha da güzel bir yer olacaktır.

- EURO 2008 Finalleri'nde yaptıklarımızı yeniden başarabiliriz. Toplumumuz bizden başarı bekliyor. Atmosferden ve başarımızdan ötürü, 2008'deki şampiyonayı kimse unutmadı. Türk halkı için bu başarıyı mutlaka tekrarlamalıyız.
CİHAN

Yorumlar