TFF Başkanı Demirören: Melo'ya ceza veremeyiz

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Galatasaray - Fenerbahçe derbisinde Felipe Melo'nun olay olan hareketlerini yorumladı.

Google Haberlere Abone ol
TFF Başkanı Demirören: Melo'ya ceza veremeyiz

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Galatasaray - Fenerbahçe derbisinde Felipe Melo'nun olay olan hareketlerini yorumladı. Başkan Demirören, yaptığı hareketler nedeniyle Felipe Melo'ya ceza veremeyeceklerini söyledi.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan Süper Lig'in 28. haftasındaki olaylı maçın yankıları sürüyor. Maç içinde yaşanan ve Fenerbahçe Kaptanı Emre Belözoğlu'nun kırmızı kart görmesine neden olan Felipe Melo'nun yaptığı hareketlerle ilgili tartışmalara TFF Başkanı Yıldırım Demirören de katıldı. Başkan Demirören özel bir televizyonda yayınlanan spor programında yaptığı açıklamada, görüntülerden ceza veremeyeceklerini söyledi. Başkan Demirören, Pascal Nouma'nın hareketine Beşiktaş nasıl ceza verdiyse, Galatasaray'ın da aynı şekilde davranması gerektiğini ifade etti.

Galatasaray'ın 1-0 galibiyetiyle sonuçlanan derbi maçta yaşananlara çok üzüldüğünü belirten Başkan Demirören'in sözlerinden satırbaşları şöyle:

"Felipe Melo'nun hareketine çok üzüldüm. Galatasaray, Beşiktaş'ın Pascal Nouma kararını örnek almalı. Beşiktaş'ın Nouma'ya yaptığını, Galatasaray da Melo'ya yapmalı.

Melo'ya bizim yönetim olarak ceza verme lüksümüz yok. Benim her başkanla diyaloğum çok iyi. Ünal Aysal'la ailece de görüşüyoruz. Ünal Aysal, karakteri ve olgunluğuyla bunları düşünebilecek bir insan. Bu değerlendirmeleri yaparken taraftarları da düşünecek. Hem Galatasaray'a hem de yönetime yakışacak kararları alacaklardır diye düşünüyorum.

Yabancılar ile yerliler arasında kavga var. Dün Bekir Veysel'e hareket yaptı arkadasından sarıldı. Bunu şovmenliğe bağlıyorum. Bizim yerli oyuncularımız iyi paralar alıyorlar. Memnun etmeye çalıştığımız taraftar, kulüplere zarar veriyorlar.

"SELÇUK İNAN'IN FORMA ÇIKARMASI..."

Ben ona bir şey söyleyemem. Galatasaray'ın kaptanı. Selçuk gibi oyuncular kolay yetişmiyor. Bunları kaybetmek çok kolay. Selçuk olgunluğu ve kişiliğiyle iyi bir oyuncu. Hatası varsa özür diler. O olgunlukta birisi.

Başkan, yönetici, basın, antrenör hakem hataları ile ilgili bu şekilde konuşmaya devam ederse biz bunun önünü alamayız. Bu iş tepeden aşağıya gidiyor. Elbette hakem hatası olacak. Federasyonun bir tane taraftarı var mı? Yenilen her takım federasyon istifa diyor. Hiçbir başkan takımı kötü olsun diye değil, şampiyon olsun diye yapar. Mühim olan görsel şov. Futbol bir sektör. Bu sektörde hata da olur ama sekötün korunması ve ileriye dönük düşünmek gerek.

Kurulların hepsi seçimle geldi. TFF'de kurullarla ilgili temas olmadı. Şişli adliyesi ve Beşiktaş Adliyesi farklı kararlar verebilirler. Bizim aldığımız kararlardan başka kararları UEFA alabilir.

Ben Sadri başkana haklıysan kupanı alırsın dedim. Kurullar karar verirse. Benim kişisel kanaatim olamaz. Bir sene evvel konu kapandı dedim. 3 Temmuz olayı bitmiştir. Milli takım gidemeyecekti, on takım gidemeyecekti. Bunu olumlu tarafından alalım, bitti. Kapatmak en doğrusudur.

"YABANCI KURALI 5 OLSUN"

Bir kulüp başkanının sözü mü kağıdı imzalaması mı önemlidir. Dünyanın her yerinde söz önemlidir. Ben bu kararı başkanların ağzından çıkan sözle aldım. Bana bir kulübün başkanı 'bunu istiyorum' derse imza atması mı gerekir. Biz o kararı ağızlarından çıkan söze göre aldık. Biz yabancı kuralını 5 olarak açıkladık. Artısı yok. TFF Türkiye'nin en büyük kurumudur her sene karar değişemez ki. Ben bir dönem düşsün, bir dönem yükselsin dedim. Ben yaptığım hatayı gördüm bu doğru değil dedim.

Önümüzde 15-16 kulüpten yazı geldi. Detayını bilmiyorum. Biz bu rakamları kulüplerimizi talepleriyle aldık. Ben isim vermiyorum. TFF bir kurumdur, bu ortak karardır.

Biz kulüplere altyapıdan oyuncu oynatırlarsa dakikasına göre para veriyoruz. Eskiden futbolcular PAF takımlar gelir ve seyircilerin önünde oynardı. Bunu yeniden yapıyoruz ama saha bozulur diye kulüpler buna yanaşmıyor. Fatih hoca yabanclılarla ilgili bir çalışma yapıyor. Hocamızın da düşündüğü Türk futbolu. Milli takıma gelecek oyuncu sayısı. Biz Almanya bürosunu kapattık. Yapacaksak her türlü formül olabilir.

FATİH TERİM MESELESİ...

Fatih hocanın Türkiye'deki değerini tartışmamız doğru olmaz. Ben de bu değeri isterim, her kulüp ister. 4 maç konuştuk, ileriye bakarız dedik. Galatasaray yönetiminden izin alarak hocayla görüşme yaptık. Ondan sonra özel görüşmelerimiz de oldu. Protokole göre hareket ettik. Mustafa hocanın federasyondan kimsenin aradığını tahmin etmiyorum. Benim Fatih hocaya saygım vardı ama yakınlığım yoktu. Mustafa hoca yarın çağırsam hemen gelir. Onunla gönül bağımız var.

Fatih hocanın Galatasaraylı olduğunu dünya alem bilir. Galatasaray'a zarar vermek istemediğini de herkes bilir. Demek ki Galatasaray için faydalı gördüğü için böyle bir karar verdi. Biz Galatasaray'a neden zarar verelim? Böyle bir mantık var mı? Türkiye'de bir takım başarısızlıklarını federasyona yüklememesi lazım. Ben Galatasaray'a 4 tane kupa verdim."
CİHAN

Yorumlar