Tesisi olmayan pehlivanlar yol kenarında çalışıyor

- Edirne Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Güyümgüler: - "Güreşçilerimize rahatça çalışabilecekleri yağlı güreş tesisi istiyoruz. Ata sporumuzun temsilcilerinin desteklenmesi gerekiyor"

Google Haberlere Abone ol
Tesisi olmayan pehlivanlar yol kenarında çalışıyor

EDİRNE (AA) - Edirne'de Sarayspor Güreş Takımı'nın pehlivanları tesisleri olmadığı için Antalya Kumluca'daki yağlı güreşlere yol kenarında antrenman yaparak hazırlanıyor.

Roman güreşçiler, Umurbey Mahallesi'nde yol kenarındaki çimlerin üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Edirne Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Erdem Güyümgüler, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak için spora yönelttiklerini söyledi.

Pehlivanların zor şartlarda antrenman yaptığını belirten Güyümgüler, "Edirne yağlı güreşlerin başkenti. Sarayspor Güreş Takımı güreşçileri de her boyda başarılar elde ediyor. Güreşçilerimizden güzel sonuçlar bekliyoruz. Ancak gördüğünüz gibi sporcularımız yol kenarındaki çimenlerin üzerinde çalışıyor. Bu açıdan zor şartlar altında antrenman yapıyorlar. Güreşçilerimize rahatça çalışabilecekleri yağlı güreş tesisi istiyoruz. Ata sporumuzun temsilcilerinin desteklenmesi gerekiyor." diye konuştu.

Güyümgüler, minik 1-2, teşvik 1-2, deste ve baş altı kategorilerinde 15 güreşçinin 30 Nisan Cumartesi günü Antalya Kumluca'da mücadele edeceğini bildirdi.

Sarayspor Güreş Sorumlusu Çınar Bati de yetkililerden yağlı güreş tesisi için destek beklediklerini ifade ederek, "Sarayiçi ya da başka alanlarda antrenman yapamıyoruz. Burada yoldan gelen geçen insanlar az da olsa katkıda bulunuyor, Allah razı olsun ama bu çocuklarımıza yetmiyor. Biz bu çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzak durmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Pehlivanlardan Arda Bati de yol kenarında yağlı güreş antrenmanı yapmanın zor olduğuna dikkati çekti.

Yorumlar