Terim: Takımın performansından memnunum

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, güzel bir maç oynandığını belirterek, maçı kaybetmelerinin nedeni olarak takımının hem fiziken hem de mantalite olarak yorgun olmasını gösterdi. Deneyimli hoca, ‘‘Biz hem fiziksel hem de zihinsel...

Google Haberlere Abone ol
Terim: Takımın performansından memnunum

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, güzel bir maç oynandığını belirterek, maçı kaybetmelerinin nedeni olarak takımının hem fiziken hem de mantalite olarak yorgun olmasını gösterdi. Deneyimli hoca, ‘‘Biz hem fiziksel hem de zihinsel olarak son limit noktasına geldik. Buna rağmen oyuncularımdan ve turnuvadan genel olarak memnunum" dedi.

ABD'ye 2 - 1 yenildikleri maçın ardından konuşan Terim, iki takımın da çok gol pozisyonuna girdiğini, ABD’nin kendilerinden daha hazır göründüğünü ifade etti. Uzun süren kamp döneminin ardından oyuncularının fiziki, mantelite olarak son limitlerine geldiğini aktaran Terim, ancak oyuncularının genel performansından menmun olduğunu ifade etti. Çok keyifli bir maç olduğunu, özellikle ilk yarıda çok gol kaçırdıklarını belirten Terim, ‘‘Maçta ilk golü biz bulsak sonuç eminim farklı olurdu. Belli ki biz mentalite olarak, fiziki olarak, zihinsel olarak yorulmuşuz belli. Ancak oyuncularımızın performanslarından memnunum. Onlar (ABD) dünya kupasına gidiyor biz tatile’’ diye konuştu.

KLINSMANN: TÜRKİYE'NİN OYUNU DEĞİŞTİRECEK YETENEKTE OYUNCULARI VAR

ABD Milli Takım Teknik Direktörü Jürgen Klinsmann ise maçtan sonra yaptığı değerlendirme, Türk takımının oldukça iyi bir takım olduğunu ve oyunun da son derece keyifli geçtiğini söyledi. Türk milli takımının üç haftadan fazla süredir yollarda olduğunu ve onca yorgunluğuna rağmen çok iyi performans gösterdiğini belirten Klinsmann, ilk yarıda özellikle defans olarak daha zayıf göründüklerini söyledi. Klinsmann, ‘‘İlk yarıdaki defans problemimiz gösterdi ki, oyuncularımız arasındaki iletişimi daha güçlü kılmamız gerekiyor. Tüm bunların yanı sıra seyiri keyifli bir maç oldu. Özellikle Johnson’ın (Fabian) attığı gol çok güzeldi. Seyirci oldukça ilgi gösterdi ve takımımızı destekledi. Hepimiz giderek daha fazla dünya kupası için heyecanıyoruz’’ dedi.

Türkiye’yi dünya kupasındaki rakipleri ile değerlendirdiğinde hangisine daha çok yakın bulduğu şeklindeki bir soruya Jürgen Klinsmann, ‘‘Böyle bir kıyas yapmak doğru değil. Türkiye, her an sürpriz yapabilecek güce sahip bir takım. Türkiye’nin saha içinde oyunun kaderini değiştirebilecek yetenekte oyuncuları var’’ cevabını verdi. CİHAN

Yorumlar