Terim: Gökhan ve Caner ayarında Avrupa’da bile oyuncu bulmak zor

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile hazırlık maçı yapacak olan Milli Takım'da teknik direktör Fatih Terim, bu maçı kazanmak için sahaya çıkacaklarını söyledi. Oyuncularına övgülerde bulunan Terim, Gökhan Gönül ile Caner Erkin ayarında...

Google Haberlere Abone ol
Terim: Gökhan ve Caner ayarında Avrupa’da bile oyuncu bulmak zor

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile hazırlık maçı yapacak olan Milli Takım'da teknik direktör Fatih Terim, bu maçı kazanmak için sahaya çıkacaklarını söyledi. Oyuncularına övgülerde bulunan Terim, Gökhan Gönül ile Caner Erkin ayarında Avrupa’da dahi bu kalitede oyuncu bulmanın zor olduğunu ifade etti.

ABD Milli Takımı ile bugün TSİ: 21.00’da (ABD saati ile 14.00) başlayacak olan maç öncesi Red Bul Stadı’nda basın toplantısı düzenleyen Terim, maç kadrosunu veremeyeceğini buna gerekçe olarak da bir iki oyuncusunun rahatsız olmasını gösterdi.

ABD milli takımlarının kendilerinden hem kondosiyon hem de motivasyon olarak maça daha iyi hazır olduklarını savunan Terim, ayrıca Amerika’nın, Dünya kupası grubunda da şanslı gördüğünü söyledi.

Milli Takım oyuncuları Gökhan Gönül ve Caner Ertekin'e övgülerde bulunan Fatih Terim, bu iki oyunucunun sahanın birçok yerinde görev yapabilecek kalitede olduklarını belirterek, iki milli oyuncusunun giderek daha iyi performans yakaladıklarını söyledi.

Oyun içerisinde her saniye taktik değiştirebileceği bir takım istediğini vurgulayan Terim, şöyle konuştu: ‘‘Bir oyuncu değiştirdiğinizde numaralar değişir ama oyun felsefeniz değişmez. Türk futbolunda ben 3-5-2, 2-5-3 olarak değiştiren ve ortaya bir taktik felsefe koyan biriyim. Kazanma adına taktik değişikler olabilir oyun içinde kazanma adına. Kazanmayı koruma adına ama bu çok nadirdir. Ben, nerede olursa olsun hücum etmeyi seven, çok adamla hucuma gitmeyi seven bir hocayım, felsefeye sahibim.’’

Fatih Terim bir soru üzerine, Türk taraftarlarının maçlara yeterince ilgi göstermemesinden de şikayetçi oldu. Futbolun seyircisiz olmayacağını belirten Terim, ancak Washington’daki Honduras maçında dahi bin kadar Türk taraftarının olmamasından yakındı. Bunun Türk futbolunun bir sorunu olduğunu belirten deneyimli Hoca, statların dolmamasında takımların başarı grafiği ile de yakından ilgisi olduğunu ifade etti.

Yarınki maçın biletlerinin tamamının satıldığını belirten Terim, ‘‘Ümit ediyorum yarın (bugün) stadın yarısı Türk seyircilerle dolar. Ama hep böyle diyoruz, ve yaşayarak bildiğim için stadın yarısının Türk seyircilerle dolacağı bana çok gerçekci gelmiyor. Avrupa Şampiyonası’ndaki Hırvat maçını unutmayalım. Dörtte üçe dörtte birdik.’’ dedi.

Fatih Terim’den önce soruları yanıtlayan Gökhan Gönül, Onur Kıvrak ve Ozan Tufan da, sahaya kazanmak için çıkacaklarını söyledi.

Red Bul Stadı, New York şehrine yalnızca yarım saat uzakta New Jersey eyaletinde bulunuyor. CİHAN

Yorumlar