Tekerlekli Kayak Şampiyonası Uludağ Üniversitesi'nde başladı

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Tekerlekli Kayak Türkiye Şampiyonası, Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Görükle yerleşkesinde başladı. 24-26 Haziran 2014 günleri arasında yapılacak şampiyona, 'büyük', 'genç', 'yıldız' ve...

Google Haberlere Abone ol
Tekerlekli Kayak Şampiyonası Uludağ Üniversitesi'nde başladı

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Tekerlekli Kayak Türkiye Şampiyonası, Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Görükle yerleşkesinde başladı. 24-26 Haziran 2014 günleri arasında yapılacak şampiyona, 'büyük', 'genç', 'yıldız' ve 'çocuk' kategorilerinde yapılacak.

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen sporcular, yerleşke içindeki Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bölümler'in bulunduğu caddede heyecanla yarışırken, renkli görüntüler oluşturdu. Şampiyonaya 17 ilden 84'ü bayan, 120'si erkek toplam 204 sporcu katıldı.

Tekerlekli Kayak Türkiye Şampiyonası'nın ilk gününde 200 metre sprint yarışmaları yapıldı. Gençler, yıldızlar ve minikler bay ve bayan kategorisinde yapılan yarışmalar sonunda milli takım seçmeleri yapılacak.

Kayak Federasyonu Yönetim ve İcra Kurulu üyesi Yavuz Tanyeri, şampiyonanın çok iyi başladığını belirterek, "Her yaşta vatandaşların yapabileceği bir spor dalı. Gençlerimiz bu spora fazla ilgi gösteriyor. Biz de 30 yıldır dünya şampiyonalarına katılıyoruz. Bursa'da ikincisi yapılan Türkiye şampiyonası sonunda milli takım seçmelerini yapacağız. Kampa alınacak sporcular İtalya ve İsveç'te yapılacak dünya şampiyonalarına katılacak." dedi.

CİHAN

Yorumlar