Teke tek basketbol turnuvası Türkiye elemeleri İstanbul’a taşınıyor

Teke tek basketbolun kralını belirleyecek turnuvada Türkiye elemeleri İstanbul’a taşınıyor. 2010 yılından beri ABD’de düzenlenen Red Bull King of the Rock sokak basketbolu turnuvası, bu yıl tüm dünyadan iddialı sokak basketbolcularını...

Google Haberlere Abone ol
Teke tek basketbol turnuvası Türkiye elemeleri İstanbul’a taşınıyor

Teke tek basketbolun kralını belirleyecek turnuvada Türkiye elemeleri İstanbul’a taşınıyor. 2010 yılından beri ABD’de düzenlenen Red Bull King of the Rock sokak basketbolu turnuvası, bu yıl tüm dünyadan iddialı sokak basketbolcularını Tayvan’ın Samasana Adası’nda buluşturacak.

2011’den beri Türkiye’de de elemeleri düzenlenen Red Bull King of the Rock, Eylül ayındaki Tayvan finallerine giden yolda Haziran ayı boyunca dört ili dolaşıyor. Türkiye’nin en iyi erkek ve kadın sokak basketbolcusunu belirleyecek turnuva, 14 Haziran’daki İzmir elemelerinden sonra 15 Haziran’da İstanbul Caddebostan’da devam edecek. Çekişmeli teke tek maçlar 14.00’de başlayacak ve gün boyu devam edecek.

Artık geleneksel hale gelen ve 2011’den beri her yıl düzenlenen sokak basketbolu turnuvası Red Bull King of The Rock, Haziran ayı boyunca Türkiye elemeleriyle yolculuğuna başlıyor. Finalleri Tayvan’daki Samasana Adası’nda yapılacak Red Bull King of the Rock’a gitmek için mücadele edecek sokak basketbolcuları, 14 Haziran’daki İzmir elemelerinden sonra şimdi de İstanbul’da buluşuyor.

15 Haziran’da Caddebostan’da kozlarını paylaşacak olan sokak basketbolcularının arasında bu yıl kadınlar da var. Yarışmaya katılarak Queen of the Rock unvanını almak için mücadele edecek kadın basketbolcular İstanbul elemelerinde hünerlerini sergileyecek. Kayıtlar 12.00’de başlayacak ve ilk hava atışı 14.00’te yapılacak. Maçlar 20.00’ye kadar gün boyu devam edecek.

İlk kez 2010’da hayata geçirilen Red Bull King of the Rock, Amerika’daki Alcatraz Adası’ndan ilham alıyor. 1896-1963 yılları arasında ABD’nin en azılı mahkumlarının tutulduğu ve kaçmanın imkansız olduğu Alcatraz Adası Hapishanesi’nde, olay çıkmaması için avluya mahkumlar ikişerli gruplar halinde çıkartılıyordu.

Günümüzde müzeye dönüştürülen Alcatraz Adası’nda bir zamanlar avluda sadece iki kişinin bulunmasından ilham alan Red Bull, teke tek sokak basketbolunu 'The Rock' lakaplı Alcatraz’a taşıdı. Böylece Red Bull King of the Rock, Alcatraz’da düzenlenen ilk resmi spor etkinliği olarak tarihe geçti. Yıllar içinde organizasyonun çapı büyüdükçe finallerin ev sahipliğini NBA yıldızları yapmaya başladı. Rajon Rondo, Blake Griffin, John Wall ve Deron Williams gibi Red Bull sporcuları, King of the Rock finallerine eşlik etmeye başladı.

TEKE TEK BASKETBOLDA SOKAK STRATEJİSİ KAZANIYOR

15 ile 35 yaş arası kadın ve erkeklerin katılabileceği turnuva eleme usulüyle yapılıyor. Sertlik ve çabukluğun ön planda olduğu teke tek sokak basketbolu tek potalı olarak oynanıyor. Sporcular 5 dakika boyunca gerçek basketbol kuralları ve puanlama sistemiyle mücadele ediyor. Katılımcılar 5 faul yaptıkları an otomatik olarak eleniyorlar.

Eş zamanlı olarak farklı yarı sahalarda yapılacak 4 maçın her birinin kendi hakemi, saha amiri ve skor tablosu bulunuyor. Her maçın sonunda kaybeden sahayı terk ederken, kazanan sahada kalıp yeni rakibiyle buluşuyor. Kazandıkça uzayan oyun süresi katılımcıların bedensel dayanıklılığını da sonuna kadar zorluyor. Mücadele sonunda sadece birer kişi kral ve kraliçe tacını giyerek King of the Rock ve Queen of the Rock unvanıyla büyük ödüle uzanıyor.

Tayvan’da Eylül ayında düzenlenecek büyük finallere katılacak 64 finalist arasına adını yazdırmak isteyen Türk sokak basketbolcuları, İzmir Bostanlı’da bugün gerçekleşen elemelerin ardından 15 Haziran’da İstanbul Caddebostan basketbol sahalarında, 21 Haziran’da Ankara Anıtpark’ta, 22 Haziran’da Bursa Kent Meydanı basketbol sahalarında şehir elemelerinde ter dökecek.

4 farklı şehirdeki elemelerin ardından seçilecek kadın ve erkek finalistler ülke finaline gitmek için ter dökecek. Türkiye şampiyonları, Red Bull King of the Rock ve Red Bull Queen of the Rock unvanını kazanmak için finallerde tüm dünyadan katılan 64 finaliste kafa tutacak.

CİHAN

Yorumlar