Tayfun Korkut: Favorim Almanya

Bundesliga'da görev yapan teknik direktör Tayfun Korkut, Dünya Kupası'nda favori takımının Almanya olduğunu söyledi.2013 yılının son dönemlerinde Almanya'nın Hannover 96 Takımı ile anlaşarak göreve başlayan Türk teknik direktör Tayfun...

Google Haberlere Abone ol
Tayfun Korkut: Favorim Almanya

Bundesliga'da görev yapan teknik direktör Tayfun Korkut, Dünya Kupası'nda favori takımının Almanya olduğunu söyledi.

2013 yılının son dönemlerinde Almanya'nın Hannover 96 Takımı ile anlaşarak göreve başlayan Türk teknik direktör Tayfun Korkut Cihan Muhabirinin sorularını cevapladı.

Korkut, teknik direktörlüğünü yaptığı Hannover 96 Takımı'nın sahası olan AWD-Arena'da yaptığı açıklamalarda hem dünya kupası hem de kendi takımı ile ilgili görüşlerini bildirdi.

Türkiye'nin FIFA 2014 Dünya Kupası'na katılamamasına üzüldüğünü de belirten Tayfun Korkut, "Dünya kupasında favorim Almanya. Özellikle Avrupa'nın büyük ülkeleri sıkıntı yaşıyor. Bu sebeple Güney Amerika takımları öne çıkıyor. Hava şartları bir etken olabilir. Belki de oradaki sezonların daha kısa olması avantajlarına. Almanya, son yıllarda her zaman turnuva takımı. Maçtan maça performanslarını yükseltebiliyorlar. Biz Türkiye olarak ne yazık ki katılamadık." diye konuştu.

Genç teknik adam takımı hakkında ise "Bu sezonu 10. sırada kapattık, zor bir dönemden geçtik. Ocak'ta takımın başına geldik. Düşme hattından sadece 4 puan uzaktaydık. Büyük bir farkla ligi bitirdik. İlk yarıya göre daha fazla puan topladık. İnişli ve çıkışlı bir grafik çizdik. Daha iyi bir derece yakalamak istiyoruz. İlk 6 zor, çünkü devamlılık gösteren takımların arasına girmek hayli zor. Hiç kolay olmayacak. İlk etapta hedefimiz geçen seneki sıkıntıları yaşamamak." dedi.

Tayfun Korkut son olarak Beşiktaş'ın da kamp olarak kendi bölgelerini seçmesiyle ilgili bir soruya verdiği cevapta ise "Biz bu sene hazırlık döneminde Türk takımlarıyla karşılaşmayacağız. Devre arasında Fenerbahçe ve Çaykur Rizesspor ile oynadık. Benim takımım kışın Türkiye'ye, onlar da yazın buraya geliyor. Avusturya, Hollanda ve Almanya bu konuda önde gelen ülkeler. Biz de Avusturya'ya gideceğiz, ancak idmanlarımızı kendi tesislerimizde yapacağız." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar