'Tarihimizin en büyük başarısıyla yurda dönüyoruz'

TSF Başkanı Gülkız Tulay, 42. Dünya Satranç Olimpiyatı'nda tarihi bir zafere imza attıklarını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
'Tarihimizin en büyük başarısıyla yurda dönüyoruz'

Tulay, yazılı açıklamasında, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 3-13 Eylül tarihlerinde düzenlenen organizasyondan, tarihlerinin en büyük başarısıyla döndüklerini ifade ederek, "Rusya'dan ABD'ye, Çin'den Kanada'ya, Fransa'dan İngiltere'ye toplam 176 ülkeden 180 takımın yarıştığı olimpiyatlarda, GM (Büyükusta) Michale Krasenkow antrenörlüğünde GM Dragan Solak, GM Alexander Ipatov, GM Mustafa Yılmaz, GM Barış Esen ve GM Emre Can ile yarıştık. Altıncı sırada tamamladığımız 42. Dünya Satranç Olimpiyatı'nda tarihi bir zafere imza atarak, olimpiyat tarihinde Türkiye'nin aldığı en büyük başarıyı yakaladık." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'ye Bakü'den bayram hediyesi getirdiklerini kaydeden Tulay, şu ifadeleri kullandı:

"Türk satrancı, son yıllarda yükselişe geçerek başarı grafiğini artırdı ve son birkaç ay içerisine sığdırdığı Avrupa şampiyonlukları, Büyükustaları ve olimpiyatlarda satranç tarihinin en büyük başarısı ile altın çağını yaşıyor. Bakü'de muhteşem bir atmosfer vardı. Olimpiyatın ilk gününden beri TSF olarak gençlerimize inandık. Sporcularımız kazanmak için ustaca hamleler yaptılar. İlk günlerde yakalanan galibiyetlerimiz aslında bu tarihi başarının sinyallerini verdi. Türkiye, olimpiyat tarihinin en başarılı sonucunu yakaladı. Çifte bayram oldu bizim için. Ülkemize bu mutluluğu yaşatan gençlerimizle gurur duyuyoruz."

Tulay, açıklamasını, "Satrançta hedeflerimiz büyük, gençlerimiz ise muhteşem. Biz çok büyük başarılara imza atacağımıza inanıyoruz. Türk satrancının yükselişi devam edecek ve bu ülkeyi daha çok başarıya taşıyacak." şeklinde tamamladı.

Yorumlar