Taraftar terörü tribünde protesto edilecek

Denizli'de 30 Kasım 2013'te Tavşanlı Linyitspor maçından dönen iki taraftar grubu arasında Atatürk Stadyumu yakınlarında çıkan kavgada 37 yaşındaki Fatih Eroğlu’nun öldürülmesi ve 16 kişinin yaralanması sebebiyle Yeşil Cephe Taraftar Grubu, bu hafta sonu.

Google Haberlere Abone ol
Taraftar terörü tribünde protesto edilecek

Denizli'de 30 Kasım 2013'te Tavşanlı Linyitspor maçından dönen iki taraftar grubu arasında Atatürk Stadyumu yakınlarında çıkan kavgada 37 yaşındaki Fatih Eroğlu’nun öldürülmesi ve 16 kişinin yaralanması sebebiyle Yeşil Cephe Taraftar Grubu, bu hafta sonu oynanacak Fethiyespor maçında futbol terörünü protesto edecek. Hayatını kaybeden Eroğlu´nu mezarı başında anan Yeşil Cepheliler, tribün liderleri için Fatiha okuyarak dua etti.

Eroğlu´nun lideri olduğu taraftar grubu, bugüne kadar aralarında eski bir rekabet bulunan Antalyaspor ve Göztepe gibi takımların seyircilerini Denizli Atatürk Stadına davet etti. Bütün taraftar gruplarının olumlu cevap verdiği çağrı, birçok takımın taraftarlarını pazar günü Fethiyespor müsabakasında biraraya getirecek. Yakın şehirlerden otobüsler kalkarken nispeten daha uzak yerlerden ise temsilciler katılacak. Atatürk Stadı'nın maraton tribününde, birçok takıma ait formalarla dostluk gösterisi yapılacak. Maç boyunca tribün terörünü protesto etmek için tezahürat yapmama kararı alan Yeşil Cephe, sadece 20. dakikada, ölen tribün liderlerinin anısına alkışlı protestoda bulunacak. Hayatını kaybeden Fatih Eroğlu'nun kardeşi Serdar Eroğlu, söylenecek bir şeyleri olmadığını, çok büyük acı yaşadıklarını belirterek, “Tribündeki bu olayların bitmesini istiyoruz. Fatih ağabeyim de bunu Yeşil-Siyah sevgisiyle yaptı, yani hiçbir zaman bir rant için, başka bir şey için uğraşmadı. Kesinlikle gönülden sevdalı olduğu için yaptı bu işi. Kimseden de bir destek almıyordu. Bu durumda en büyük arzumuz, sanıkların en büyük cezayı alması. Hukuka güveniyoruz bu konuda.” dedi.

Ağabeyi Fatih’in kurduğu grubun dostlukla kardeşliği öne çıkardığını vurgulayan Eroğlu, “Eski ezeli rakiplerimizden Antalya olsun, Göztepe olsun, hattâ bu haftada maça gelecekler birer otobüs, onları da bekliyoruz. Tatlı bir rekabet ortaya çıkmıştı aslında. Eskiden kavgalı, dövüşlü durumlar olabiliyordu ama son zamanlarda bunları yendik, hattâ yendiğimizi de bu pazar maçta görecek herkes. Bu kardeşliğin bozulmasını istemiyoruz, kısacası bu. Bizim canımız yandı, başkalarının da canı yanmasın." şeklinde konuştu.

Taraftar grubu üyesi Sertan Atasefa da grubu kurarken kurallar koyduklarını belirterek, “Biz bu kuralların başında ailelerin gelebileceği, ailelerimizle, nişanlılarımızla,maç izleyebileceğimiz bir tribün oluşturmak istiyorduk. Tribünün kavga dövüşle değil tribün şovlarıyla, görsel şovlarla iyi bir yere geleceğine inanıyorduk ve bunun için çok güzel bir adım attığımıza inanıyorum. Yalnız, olmaması gereken bir şey oldu, silahlar konuştu ve bir canımızı kaybettik. İçimiz yanıyor. Başkalarının içinin yanmaması adına böyle bir etkinlik düzenledik. Tüm Türkiye’nin her yerinden, bütün taraftar gruplarından, yakın bölgelerden otobüslerle, uzak bölgelerden temsilciler ve dernek başkanları bu hafta Denizlimiz'de misafir olacak, kendi atkı, kaşkol ve pankartlarıyla. İnşallah bundan önce atılan adımlar gibi sessiz kalınmaz, bütün Türkiye´de bu olayı başlatmış oluruz. Rantçıların ve bu tarz işlerin, silahlı, bıçaklı, eli sopalı kişilerin tribüne girmesini istemiyoruz." dedi. CİHAN

Yorumlar