Tampere'de Erkek ve Kadın Kumite Takımları finalde

Finlandiya’nın Tampere kentinde düzenlenen 49. Avrupa Karate Şampiyonası’nın ikinci gününde Erkek ve Kadın Kumite Takımları finale çıktı. Erkek Kumite Takımı Azerbaycan, Kadın Kumite Takımı ise ev sahibi Finlandiya ile pazar günü şampiyonluk...

Google Haberlere Abone ol
Tampere'de Erkek ve Kadın Kumite Takımları finalde

Finlandiya’nın Tampere kentinde düzenlenen 49. Avrupa Karate Şampiyonası’nın ikinci gününde Erkek ve Kadın Kumite Takımları finale çıktı. Erkek Kumite Takımı Azerbaycan, Kadın Kumite Takımı ise ev sahibi Finlandiya ile pazar günü şampiyonluk maçına çıkacak.

Avrupa Karate Şampiyonası'nın ilk gününde bireysel kategorilerde dört finalist çıkaran Türkiye, takım müsabakalarının yapıldığı ikinci güne de damgasını vurdu. Erkek ve Kadın Kumite Takımları iki yıl önce Tenerife'de olduğu gibi birlikte finale çıktı.

2012 yılının dünya ve Avrupa ikincisi Erkek Kumite Milli Takımı ilk turda Rusya'yı 3-1'lik skorla geçerken, Enes Erkan ve Rıdvan Kaptan kritik galibiyetlere imza attı. İkinci turda Bosna Hersek karşısına Enes Erkan, Rıdvan Kaptan, Yaser Şahintekin, Erman Eltemur ve Gökhan Gündüz'den oluşan kadroyla çıkan Milli Takım rakibini 3-2 yenerken çok zorlandı. Enes Erkan ve Rıdvan Kaptan, Bosna Hersekli rakipleriyle berabere kalırken, Yaser Şahintekin'in 3-2'lik galibiyeti avantajı Türkiye'ye getirdi.

Erman Eltemur son 33 saniyesine 3-1 önde girdiği maçta, rakibine 7-3 kaybedince serinin galibini son maç belirledi. Gökhan Gündüz, çok akıllı bir taktikle dövüştüğü mücadeleyi 4-0 kazanarak galibiyeti Ay-Yıldızlı takıma getirdi.

Erkek Kumite Milli Takımı üçüncü turda Macaristan’a puan averajıyla üstünlük sağladı. Seride üç maç berabere biterken, her iki ekip birer galibiyet aldı. Ancak Enes Erkan’ın rakibi karşısındaki 7-2'lik galibiyeti Türkiye'yi üst tura taşıdı. Yaser Şahintekin ise rakibine 1-0 mağlup oldu.

Milli Takım grup finalini 2012 yılında Avrupa Şampiyonası'nda kaybettiği Almanya'ya karşı yaptı. Türkiye, Almanya karşısına Enes Erkan, Rıdvan Kaptan, Yaser Şahintekin, Ömer Kemaloğlu ve Gökhan Gündüz'le çıktı. Enes Erkan, ilk maçı 1-0 kazanarak avantajı Ay-Yıldızlı ekibe getirdi. Rıdvan Kaptan, Almanya adına yarışan Mehmet Bolat'la yaptığı maçı 2-2 berabere bitirdi. Yaser Şahintekin, bir ara 2-1 öne geçtiği maçta Noah Bitsch’e 5-2 kaybedince puanlar eşitlendi.

Dördüncü maçta Ömer Kemaloğlu, kariyerinde iki dünya şampiyonluğu bulunan Jonathan Horne ile karşılaştı. Kendisinden 20 cm uzun ve 25 kilo daha ağır rakibi karşısında inanılmaz bir müsabaka çıkaran Kemaloğlu, maçın başlarında bulduğu tek puanla Horne'yi mağlup etmesini bildi. Gökhan Gündüz serinin son müsabakasında rakibini 7-1'lik skorla geçerek finali Türkiye'ye getirdi.

Erkek Kumite Milli Takımı, Pazar günü Avrupa şampiyonluğu için Azerbaycan ile karşılaşacak.

KIZLAR DA FİNALİST

2012'nin Avrupa şampiyonu Kadın Kumite Takımı da güçlü rakiplerini geçerek adını finale yazdırdı. İlk turda Romanya karşısında Tuba Yenen ve Meltem Hocaoğlu'nun teknik nakavtları ile rakibine üstünlük sağlayan Ay-Yıldızlı kızlar, ikinci turda güçlü Rusya karşısına çıktı. Tuba Yenen ilk turda rakibini yenerek avantaj sağlarken, Meltem Hocaoğlu 68 kilo finalisti Inga Sheroziya'ya 1-0 yenildi. Serap Özçelik serinin kader maçında rakibini 3-0 yenerek, Türkiye'yi üçüncü tura taşıdı.

Üçüncü turda geçen yılın Avrupa ikinci Fransa'yı Serap Özçelik ve Tuba Yenen'in galibiyetleriyle geçen Kadın Kumite Takımı, grup finalinde Ukrayna karşısına çıktı. Tuba Yenen ilk maçta çok zorlamasına rağmen rakibinden puan alamadı ve ilk maç 0-0 berabere sonuçlandı. İkinci maçta Merve Çoban rakibini 3-0 yenerek kritik bir galibiyete imza attı.

Serinin son maçında bir ara 3-0 geriye düşen Serap Özçelik son 30 saniyede iki puan almayı başardı. Galibiyet ve beraberlik sayıları eşit olmasına rağmen, Kadın Kumite Takımı puan averajıyla finalist oldu.

Kadın Kumite Takımı altın madalya için ev sahibi Finlandiya ile mücadele edecek.

DELİHASAN: BU BAŞARI HERKESİN

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, erkek ve kadın kumite takımlarının iki yıllık bir aradan sonra yine finale çıkmalarının Türk karatesinin gücünü gösterdiğini söyledi.

Başta sporcular ve antrenörler olarak Türk karatesine hizmet eden herkese teşekkür eden Delihasan, "Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Genel Müdürlüğü’nün verdiği destekleri asla gözardı edemeyiz. Bir başarı söz konusu ise bu başarıda bize katkı sunan herkesin ve her kesimin payı var." diye konuştu.

Şampiyonanın ikinci gününde tatamiye çıkan erkek ve kadın kata takımlarımız ise rakiplerine yenilerek elendi. İlk turda Avusturya’yı 5-0 yenen Kadın Kata Takımı ikici turda Sırbistan’a 3-2 mağlup olurken, erkek katacılarımız da ilk turda Portekiz’e 4-1 kaybetti.

Şampiyonada yarın bireysel kategorilerde madalyalar sahiplerini bulacak. Türk karateciler dört kategoride şampiyonluk mücadelesi yaparken, üç sporcumuz da bronz madalya için tatamiye çıkacak.

CİHAN

Yorumlar