Suyabatmaz: Bisiklet ortaokullarda ders oldu

Sarp sınır kapısından hareket eden Amerika Türkiye Yardım Köprüsü Bisikletliler Derneği bugün Bafra'da mola verdi. Türkiye Bisikletliler Derneği Bafra Temsilcisi Hülya Yangın Ertekin, Dernek Başkanı Murat Suyabatmaz ve kafileyle yakından...

Google Haberlere Abone ol
Suyabatmaz: Bisiklet ortaokullarda ders oldu

Sarp sınır kapısından hareket eden Amerika Türkiye Yardım Köprüsü Bisikletliler Derneği bugün Bafra'da mola verdi. Türkiye Bisikletliler Derneği Bafra Temsilcisi Hülya Yangın Ertekin, Dernek Başkanı Murat Suyabatmaz ve kafileyle yakından ilgilendi.

Türkiye Bisikletliler Derneği Genel Başkanı Murat Suyabatmaz, Bafra temsilcisi Hülya Yangın Ertekin'e program dışı olan karşılama ve göstermiş olduğu ilgi nedeniyle teşekkür ederken, bisiklet kullanımının Bafra'da fazla olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bisiklet kullanımının devlet tarafından teşvik edilmesinin yararlı olacağına da değinen Başkan Murat Suyabatmaz, "Bafra'da bisiklet halkın çok kullandığı ulaşım araçlarından birisidir. Bisiklet artık devlet tarafından teşvik edilir halde ve ortaokullarda da ders haline geldi. Bafra Belediyesi'nin de bu konuda çalışmalar yapıp modern bisiklet altyapılarını Bafra'ya getirmelerini arzu ediyoruz. Böylece daha sağlıklı, daha çevreci daha ekonomik bir yaşamın temellerini atmış olacağız. Bisiklet Bafra'ya tekrar geri dönecektir diye düşünüyorum." dedi.

Amerika'da da yapılan ve Türkiye için planlanan bir yardım kampanyası olan, 'Hopa'dan Umuda Pedal Çeviriyoruz' kampanyasının bir ayağı olan etkinlikte Gürcistan sınır kapısı Sarp'tan İstanbul'a 1600 kilometre pedal çeviriliyor. Suyabatmaz, amaçlarının küçük çocuklara giysi yardımında bulunmak olduğunu da belirterek, "Amerika'daki Türk arkadaşlarla beraber Türkiye fonundan destek almak ve amacımız hem spor yapmak hem de hayır yapmak." dedi.

Türkiye Bisikletliler Derneği Bafra Temsilcisi Hülya Yangın Ertekin de yaptığı açıklamada, "Anlamlı bir tur için yola çıkanların yolu açık olsun. Bana verilen bu plaket için şükranlarımı sunuyorum. Bisiklet sporunun ortaokullarda ders olma düşüncesinin yerinde olduğunu söylemeliyim. Eğer uygulamaya konulursa Türk gençliği ve bisiklet sporu için çok yararlı olur." diyerek sözlerini tamamladı.

CİHAN

Yorumlar