Suriye'nin yeni umudu Kharbin

- Savaşın ortasında başladığı futbol kariyerinde mücadelesini bırakmayarak çıkışını sürdüren Kharbin, attığı gollerle Suriye'nin 2018 Dünya Kupası'na katılma şansını sürdürmesinde başrolü oynuyor - Suriyeli milli futbolcu Kharbin: "Hedefimiz Suriyelilerin yüzünü güldürmek. İnşallah, tüm oyuncularımız kenetlenir ve ülkemizi Dünya Kupası'na taşır"

Google Haberlere Abone ol
Suriye'nin yeni umudu Kharbin


ANKARA (AA) - Suriyeli milli futbolcu Omar Kharbin, savaşların ve bomba seslerinin arasında başladığı futbol hayatında yaşadığı tüm zorluklara rağmen mücadelesini bırakmayarak kariyerinin altın çağını yaşıyor.

FIFA'nın internet sitesinde yer alan habere göre, profesyonel futbol hayatına 2011'de Suriye'de başlayan Kharbin, ülkesinde o dönemde de devam eden savaş koşullarıyla baş etmek zorunda kaldı.


- Ülkesini 19 yaşında terk etmek zorunda kaldı


Kariyerindeki ilk sezonunda forma giydiği Suriye temsilcisi El-Wahda'dan ayrılarak ülkesini terk etmek zorunda kalan Kharbin, 19 yaşında Irak'ta çeşitli kulüplerde oynamaya başladı.

Gösterdiği üstün performansın ardından bu yılın ocak ayında Birleşik Arap Emirlikleri'nin El-Dhafra takımına geçen Suriyeli golcü, burada çıktığı 11 lig maçında 9 gol ve 1 asistlik bir performans sergiledi.

Suriye Milli Takımı'nda çeşitli yaş kategorilerinde 2012'den beri forma giyen Kharbin, Batı Asya Futbol Federasyonu Şampiyonası'nda ülkesinin tarihindeki ilk şampiyonluğunu elde etmesine yardımcı oldu.


- Milli takımın yıldızı oldu


Uluslararası arenada performansını yükseltmeye devam eden 22 yaşındaki futbolcu, 2018 FIFA Dünya Kupası Asya Elemeleri'nde Suriye'nin en golcü oyuncusu konumunda bulunuyor.

Kharbin, Rusya'da düzenlenecek Dünya Kupası'na katılarak tarihinde bir ilki gerçekleştirmek isteyen Suriye'nin, eylülde başlayacak üçüncü ve son eleme turuna kalarak şansını devam ettirmesinde attığı 7 golle büyük pay sahibi oldu.

FIFA'ya konuşan Kharbin, takımının özellikle Singapur ile oynadığı maçta zorlanmasına rağmen uzatma dakikalarında attığı golle Dünya Kupası'na kalma mücadelesine devam ettiğini hatırlatarak, "Attığım 7 golün içinde en kritiği oydu. Üçüncü eleme turuna kalmamıza yardım etti." dedi.


- Rekorların peşinde


Kharbin'in şimdiki hedefi ise elemelerde 5 gol daha atarak ülkesinin futbol tarihine adını altın harflerle yazdırmak.

Japonya ve Güney Kore'nin 2002'de düzenlediği Dünya Kupası'nın elemelerinde 11 kez ağları sarsarak rekoru elinde tutan Suriyeli Said Bayezid'i geçmek istediğini söyleyen Kharbin, "Bayezid'in rekorunu kırmaya çalışmak, benim için ayrı bir motivasyon kaynağı olacak." ifadesini kullandı.

Suriye'nin Dünya Kupası'na katılmasını çok istediğini belirten Omar Kharbin, "Hedefimiz Suriyelilerin yüzünü güldürmek. İnşallah, tüm oyuncularımız kenetlenir ve ülkemizi Dünya Kupası'na taşır." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar