Süpermoto Türkiye Şampiyonası

- Akyazı Kenan Sofuoğlu Pisti'nde düzenlenen şampiyona, 1. ayak yarışı sıralama turlarıyla başladı

Google Haberlere Abone ol
Süpermoto Türkiye Şampiyonası


SAKARYA (AA) - Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) tarafından düzenlenen Süpermoto Türkiye Şampiyonası, Sakarya'nın Akyazı ilçesinde sıralama turlarıyla başladı.

Akyazı ilçesindeki Kenan Sofuoğlu Pisti'nde Özege Motosiklet Sporları Kulübünün ev sahipliğinde düzenlenen şampiyonanın sıralama turuna 40 sporcu katıldı. Supermoto A, Supermoto B, S3, Gençler 85 cc, 65 cc ve 50 cc sınıflarında yarışacak sporcular, sıralama turlarında en iyi dereceyi almak için mücadele etti.

Sıralama turları esnasında düşen bazı sporculara sağlık görevlileri müdahalede bulundu.

Yarışın jüri başkanı Tayfun Akın, gazetecilere yaptığı açıklamada, sezonun ilk süpermoto yarışlarının sıralama turlarıyla başladığını söyledi.

Sezon boyunca Kenan Sofuoğlu'nun tedarik ettiği motorlarla "KNN54 takımı"nın da ayrı bir yarış yapacağını belirten Akın, "Sabah iki antrenman yapan sporcularımız, öğleden sonra da sıralama turlarında mücadele etti. 6 ayaktan oluşan şampiyonanın ilk yarışları da yarın yapılacak." dedi.

Akın, ayrıca, Düzce'de 4-7 Ağustos'ta Türkiye Motosiklet Federasyonunun düzenleyeceği Yakın Karadeniz Baja Rallisi yapılacağını hatırlatarak, "Dört gün sürecek bu yarışın da güzel geçeceğini umuyoruz. 450 kilometrelik bu yarışta sporcular Düzce'nin bütün ilçelerinden geçecek. Bu yarış 4 kategoride yapılacak. Yarışlara herkesi davet ediyoruz. İki yıl sonra bu yarışların uluslararası olacağını düşünüyoruz." diye konuştu.

Yarışlar, yarın gerçekleştirilecek.

Yorumlar