Spor Tırmanış Türkiye Şampiyonası sona erdi

Türkiye Dağcılık Federasyonu’nca (TDF) 14-15 Haziran tarihleri arasında Kayseri'de düzenlenen Spor Tırmanış Büyükler Türkiye Şampiyonası Lider Finalleri sona erdi. Dereceye giren sporculara ödülleri verildi.Hacılar Belediyesi ev sahipliğinde...

Google Haberlere Abone ol
Spor Tırmanış Türkiye Şampiyonası sona erdi

Türkiye Dağcılık Federasyonu’nca (TDF) 14-15 Haziran tarihleri arasında Kayseri'de düzenlenen Spor Tırmanış Büyükler Türkiye Şampiyonası Lider Finalleri sona erdi. Dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

Hacılar Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes AŞ, Türkiye Dağcılık Federasyonu ve Hacılar Arama-Kurtarma Dağcılık Havacılık ve Kış Sporları Kulübünce (HADAK) desteklenen Spor Tırmanış Türkiye Şampiyonasına Büyükler bayan ve erkekler olmak üzere de iki kategoride düzenlendi.

İki gün süren ve kıyasıya yarışan sporcular ikinci günün sonunda Büyük Bayanlarda birinciliği Bursa Zirve Dağcılık ve Doğa Spor Kulübü'nden Ayşe Narmanlı alırken, ikinciliği İzmir Keşif Dağcılıktan Sibel Sinsi, üçüncülüğü ise İstanbul Doğa Aktiviteleri Spor Kulübü'nden Lara Özak aldı. Büyük Erkekler kategorisinde ise birinciliği Sakarya Üniversitesi Spor Kulübü'nden Alper Hüseyin Hazar alırken, ikinciliği İstanbul TED Spor Kulübü'nden Ali Şen, üçüncülüğü ise Bursa Zirve Dağıcılık ve Doğa Sporları Kulübü'nden Recep Gür aldı.

Yarışmanın sonunda düzenlenen ödül törenine Hacılar Belediye Başkanı Dr. Doğan Ekici, İlçe Emniyet Müdürü Nurettin Şenol, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, Dünya Çocuk ve Gençlik Derneği Genel Başkanı Ercan Akpınar, Kayseri Erciyes AŞ Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler, sporcular ve davetliler katıldı.

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan TDF Başkanı Alaattin Karaca yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen destek veren tüm kuruluşlara teşekkür etti. Başkan Karaca, "Türkiye Dağcılık Federasyonu olarak amacımız ülkemizin her tarafına gitmek, en uzak noktalarına ulaşmak, sporumuzu yaymak ve yaygınlaştırmak ve ülkemizi uluslararası platformlarda temsil edecek gençler kazanmak. Bu amaçla yola çıktık, bu yolda mesafe kat ediyoruz ve hedefi yakalamaya çalışıyoruz. Bu organizasyonları yaparken de yalnız değil bize destek olan herkesle işbirliği yaparak organizasyonları gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bu yarışmada da bizlere destek olan Erciyes AŞ, Hacılar Belediyesi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve adını tüm kamu kurum kuruluşları yöneticilerine teşekkür ediyorum." dedi.

Daha sonra konuşan Dünya Çocuk ve Gençlik Derneği (DUÇGED) Genel Başkanı Ercan Akpınar'da böyle güzel bir organizasyonda emeği geçenleri tebrik etti. Akpınar, "DUÇGED olarak Türkiye'nin bir çok yerinde açılışlara katılıyoruz. Her gittiğimiz yerde farklı etkinliklerle karşılıyoruz. Dağcılık Federasyonu ile DUÇGED'in Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile beraber DUÇGED Arama ve Kurtarma ekipleri oluşturmak için bir protokol yapmak için gelmiştik. Burada da böyle bir güzellik gördük. Bugün burada olmaktan mutlu oldum, teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Son olarak konuşan Hacılar Belediye Başkanı Dr. Doğan Ekici ise sporun içerisinden geldiğini bundan sonra da böyle etkinlik ve faaliyetlere destek olmaya devam edeceklerini söyledi. Başkan Ekici, "30 yakın ülke gezdim, bizim Erciyesimiz bir başka. Gördüğümüz şehirler içerisinde dağlar içerisinde Erciyesin yeri bir başkadır. Bizde Kayseri olarak, Hacılar olarak Büyükşehir Belediyemiz, Erciyes AŞ, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ve Hacılar Belediyesi olarak inşallah bu tür faaliyetleri destekleyeceğiz. Katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Spor Tırmanış Büyükler Türkiye Şampiyonası programına destek veren kuruluşlara teşekkür plaketi takdim edilirken, dereceye giren sporculara da protokol tarafından madalyaları verildi.

CİHAN

Yorumlar