Son şampiyon İspanya, Şili’ye 2-0 yenilerek kupaya veda etti

Stat: MaracanaHakemler: Mark Geiger, Mark Sean Hurd, Joe Fletcherİspanya: Casillas, Azpilicueta, Javi Martinez, Ramos, Jordi Alba, Xabi Alonso (Dk. 46 Koke), Busquets, Pedro (Dk. 76 Cazorla), Silva, Iniesta, Diego Costa (Dk. 64 Torres)Şili: Bravo, Medel,

Google Haberlere Abone ol
Son şampiyon İspanya, Şili’ye 2-0 yenilerek kupaya veda etti

Stat: Maracana

Hakemler: Mark Geiger, Mark Sean Hurd, Joe Fletcher

İspanya: Casillas, Azpilicueta, Javi Martinez, Ramos, Jordi Alba, Xabi Alonso (Dk. 46 Koke), Busquets, Pedro (Dk. 76 Cazorla), Silva, Iniesta, Diego Costa (Dk. 64 Torres)

Şili: Bravo, Medel, Silva, Jara, Isla, Aranguiz (Dk. 64 Gutierrez), Marcelo Diaz, Mena, Vidal (Dk. 88 Carmona), Alexis Sanchez, Vargas (Dk. 84 Valdivia)

Goller: Dk. 20 Eduardo Vargas, Dk. 43 Charles Aranguiz (Şili)

Sarı kartlar: Dk. 40 Xabi Alonso (İspanya), Dk. 43 Arturo Vidal, Dk. 61 Mena (Şili)

FIFA 2014 Dünya Kupası B Grubu ikinci maçında son şampiyon İspanya, Şili’ye 2-0 mağlup olarak kupaya veda etti.

İlk maçında Hollanda karşısında 5-1 gibi farklı mağlubiyet alan İspanya, bu zamana kadar 9 maç oynadığı ve tarihinde hiç yenilmediği Şili karşısında da hiç bir varlık gösteremedi.

Rio de Janeiro şehrindeki tarihi Maracana Stadında ABD’li hakem Mark Geiger’in düdük çaldığı maçta, Şili’nin gollerini 20. dakikada Eduardo Vargas ve 43. dakikada Charles Aranguiz kaydetti.

İki maçta yedi gol yiyen İspanya, tek golünü penaltıdan attı.

İlk maçında Avustralya'yı 3-1 yenen Şili, bu galibiyetle puanını 6'ya çıkardı ve gruptan bir üst tura çıkmayı da garantiledi.

Grubun diğer ekiplerinden Hollanda, Avustralya karşısında 2-1 geriye düştüğü maçta 3-2 galip gelerek 6 puana ulaştı. Avustralya da İspanya gibi puansız son sırada kaldı.

CİHAN

Yorumlar