Slaven Bilic: Transferde geç kaldık

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, yeni sezon hazırlıklarını değerlendirdi. Önlerinde Şampiyonlar Ligi ön elemesi olduğunu hatırlatan Slaven Bilic, "Halihazırda takımı oluşturmak ve onlarla çalışmak için biraz geç kaldık." dedi....

Google Haberlere Abone ol
Slaven Bilic: Transferde geç kaldık

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, yeni sezon hazırlıklarını değerlendirdi. Önlerinde Şampiyonlar Ligi ön elemesi olduğunu hatırlatan Slaven Bilic, "Halihazırda takımı oluşturmak ve onlarla çalışmak için biraz geç kaldık." dedi. Bilic, bu durumu telafi etmek için de çok çalıştıklarını söyledi.

Almanya'da kamp yaptıkları otelde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan teknik direktör Slaven Bilic, "Gerçekten iyi bir kamp dönemi geçirdik. İkinci etap İngiltere’de. Pazar günü oyuncuların bir kısmı Hannover’den uçacak. Diğerleri kafileye İngiltere’de katılacak. Futbolcular gerçekten çok gayret gösterdi. Sabahları koşu, bireysel ve fitness antrenmanları yaptık. İstediklerimizi yerine getirdiler. Bu dönemler tehlikelidir. Yoğun antrenman temposu ve çok büyük bir sakatlık yaşamadık. Son karşılaşmayı da oynasak her şey daha güzel olacaktı. Tek eksiklik buydu. Çünkü en iyi hazırlık karşılaşmadır." diye konuştu.

Bir soru üzerine geçen sezon sonunda yaptığı açıklamaları hatırlatan Bilic, "Şartlar itibariyle iyi bir sezon geçirdiğimi söylemiştik. Herkesin beklentisi daha iyisini yapabilmek. Elimizden geldiğince yüksek beklentileri karşılamak istiyoruz. Futbolcularım daha çok çalışmak istiyor, ciddi bir gayret sarfediyor. İşi başladığımda takım ligin en kötü savunma yapan 4-5 takımından biriydi. Sezon bittiğinde Galatasaray ile birlikte en iyi takım savunmasını yapan iki takımdan biriydi. Savunmayı çalışırsınız ve golü atacak golcüleri satın alırsınız. Ancak golü mutlaka almanız gerekir. İşin ofansif yönünde eksikliğimiz vardı. Manuel Fernandes, Hugo Almeida, Jermaine Jones, Dany Nounkeu ve Gökhan Töre artık bizimle değil. Bunların tamamı bize katkı yapan futbolcular. Cenk Tosun iyi bir futbolcu. Burada iyi çalıştı. Transferlerin önemi burada devreye giriyor. Ben ve kulüpteki herkes Gökhan’ın önemini biliyoruz. Geçen sezon ciddi bir gelişim kaydetti. Sahanın son 3’te 1’inde büyük fark yaratıyor. Lige kadar daha uzun bir süremiz var. Baskı altında değiliz. Ancak yakın bir zamanda Şampiyonlar Ligi ön elemesi var. Çok önemli. Halihazırda takımı oluşturmak ve onlarla çalışmak için biraz geç kaldık. Bunu telafi edebilmek için aktif şekilde çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Takıma katılacak ve gönderilecek oyuncular konusunda futbol direktörü Önder Özen'le problem yaşadığı yönündeki haberlerin sorulması üzerine Bilic, Üç ya da dört oyuncu alabileceklerini dile getirerek, "Umarım onlar mümkün olduğunca kısa zamanda aramıza katılırlar. Bana da duyumlar geldi bunlarla ilgili, Önder Özen ile ilgili. Bir yıldır iyi bir iletişimimiz var. Daha dün akşam konuştuk oyuncular ve stratejiyle ilgili. Bizim ilişkimizde de inişler vee çıkışlar olabilir. Anlaşmazlılklar, fikirlerle ilgili. Kalacak ve gideceklerle ilgili. Fikirlerin çatışmasından ve anlaşmazlıklardan iyi bir yere varabilirsiniz. İki zeka her zaman birinden iyidir. Çatışma bazen sizi iyi noktalara getirebilir. Konuşmalarımızı devam ettiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ın eski futbolcusu İbrahim Üzülmez'in teknik heyette görev alıp almayacağı hakkında da konuşan Bilic, Önder Özen ile gidecek ve kalacaklar, listedekiler konusunda anlaşmazlıklar olabileceğini de kaydederek, şöyle devam etti: "Bunu tamamıyla birbirimizin fikirlerine saygı duyarak yapıyoruz. Teknik heyetteki muhtemel değişiklikler de bu şekilde gerçekleştir. Ekibimiz çoğunlukla Türklerden oluşuyor. Ben buruda olduğum sürece bu ekiple devam etmek isterim. Çatışan düşünceleri duymaktan gocunmam. Zaten böyle bir sorun ortaya çıkmadı. İbrahim Üzülmez efsane bir futbolcu. Kulüp çalışanlarından kendisiyle ilgili bilgileri aldım. Kulüpte onun bulunmasını asla sorun etmem. İlk 6 olarak nitelendirdiğim teknik ekipte memnuniyetsizlik ve yetersizlik düşüncem yok. İbrahim kulüpte farklı noktalarda Beşiktaş ailesine katkıda bulunur, ben de bundan mutluluk duyarım."

Hakkında yazılan haberlere de değinen Bilic, "Tek hedefim takımı daha iyi yerlere getirebilmek. Bir taraftan bir antrenör olarak transferlere müdahil olmamayı seçebilirsiniz. Bunun bir sınırı vardır. Ancak transfer sizin işinizi doğrudan etkiler. Uluslararası düzeyde birçok tanıdığım var. İzliyoruz, bilgi topluyoruz ve Önder hoca ile olumluysak yönetime bildiriyoruz. Bazıları ben ısrar ettiğimde Bilic’in buradan parasal menfaat beklentisi var diye düşünebilir. Buraya gelen her oyuncuyu Beşiktaş getiriyor. Benim, Özen’in ve yönetimin ortak girişimiyle. Atiba transferinde bir ay kesintisiz bir şekilde çalıştık. Pazarlıklar yürüttük, ısrarcı olduk. Ben ısrar etmesem yüksek ihtimalle burada olmayacaktı. Takımı nasıl güçlü hale getirdiğini geçen sezon gördünüz. İki seçenek vardır. Israr edersiniz, böyle dedikodular çıkacağını bilerek ısrarcı olursunuz. Ya da eliniz ve kolunuz bağlı oturur, sorumluluk almazsanız. Ben bütün risklere rağmen birincisini tercih ediyorum. Gerçekten çok yakışıksız, adil olmayan ve utanmazsızca şeyler. Ben yine hepsine karşı açık ve dürüst davranmaya çalışıyorum." şeklinde konuştu.

"FORVETLER OYNAMADIKLARI ZAMAN ÇOK KIRILGAN"

Teknik direktör Bilic, forvet oyuncuların oynamadığı zaman çok kırılgan olduğunu söyledi. Eneramo'yu kadroda düşünmemesiyle ilgli de Bilic, "Bize gol attıktan sonra rahatsız olan yöneticiler var mı bilmiyorum. Benim ve Önder Özen’in fikri. Eneramo benim yakından tanıdığım biri değildi. İmza atarken Split’teki görüşmelerde bütçenin fazla olmadığını öğrendim. Sivas’ta iyi performans gösteren, ülkeyi tanıyan biriydi. Hugo Almeida da takımda kaldı. Yabancı sayısı 6 + 0 + 4'e çekilmişti o dönem. Ona yedek kulübesinde dahi yer açmamız zorlaştı. Mutsuz olunca onu Karabük’e kiraladık. Yabancı sınırlaması şimdi daha da sert. Cenk’i aldık, Mustafa beni çok mutlu ediyor. Burada üç gol attığı için söylemiyorum. Aylardan beri bambaşka bir performansla oynuyor. Umarım yeni bir forvet daha katılacak. Ömer de var. Oyuncuların mutsuz olmasını ve motivasyonu düşsün istemiyorum. Forvetler oynamadıkları zaman çok kırılgan." diye konuştu.

BİLİC'TEN HALİLHODZİC VE PRANDELLİ YORUMU

Trabzonspor'un prensipte anlaştığı Halilhodzic ile Galatasaray'ın yeni teknik direktör Prandelli hakkında da fikirleri sorulan Bilic, "Halilhodzic eski Yugoslavya'dan tanıdığım çok büyük futbolcuydu. Dinamo Zagreb’te. İyi bir teknik adam. Brezilya 2014’te de başarılı oldu. Ona iyi şanslar diliyorum. Prandelli’yi de çok beğeniyorum. Saha içi ve dışında büyük bir beyefendi. Türk futboluna büyük katkılar sağlayacak. İkisi de iyi hamle. İkisine de Beşiktaş’a karşı olmamak kaydıyla iyi şanslar diliyorum." cevabını verdi.

"BREZİLYA DUYGU YOĞUNLUĞUNUN KURBANI OLDU"

Bilic, Dünya Kupası çeyrek yarı finalinde Almanya'ya 7 - 1 mağlup olarak elenen Brezilya'nın duygularının kurbanı olduğunu söyledi.

Dünya Kupası'nın düne kadar beklenildiği gibi gittiğini dile getiren Bilic, "Hırvatistan, Kolombiya ve İtalya üzüldü. İnanılmaz bir maç ve inanılmaz bir sonuç. Çok büyük bir şok. Brezilya, hiçbir takımın üzerinde olmadığı kadar baskıyla çıkmak zorunda demiştim. Dün bu onları yedi bitirdi. Milli marşlar okunurken oyuncuları ağlarken görüyorsunuz. Neymar’ın yokluğu duygu yoğunluklarını yukarıya çıkardı. Almanya’da forma giyenlerin hepsi büyük deneyimlere sahip. Brezilya kontrolsüz oynarken onları darmadağın ettiler. Brezilya’nın kalmasını isterdim. Duygusal insanlar. Güney Amerikalılara seviyorum. Benzer bir durum, Türkiye-Hırvatistan maçında da olmuştu. İlk 5 dakikada Türkiye çılgınca saldırırken biz ipleri elimize almıştık. Brezilya da bu duygu yoğunluğunun kurbanı oldu." ifadelerini kullandı.

Bu arada Slaven Biliç'e basın toplantısında son soru olarak Ntvspor muhabirinin, 'Dünya Kupası maçlarını izliyorsunuz, eğer oradan bir transfer yapmak isteseydiniz, kimi transfer etmek isterdiniz?' sorusuna, Hırvat teknik adam, Cihan Muhabiri Barbaros Burus'u kast ederek, "Barbaros'u transfer etmek isterdim." cevabını verdi.

Hırvat teknik adamın Barbaros cevabını verme sebebinin, kampta en beğendiği ve yoğun olarak çalıştığını düşündüğü gazeteci olması olarak gösterildi.

CİHAN

Yorumlar