Slaven Bilic: Avrupa kupalarında sürekli bulunan takım olmak istiyoruz

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Avrupa kupalarında sürekli bulunan bir takım olmak istediklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Slaven Bilic: Avrupa kupalarında sürekli bulunan takım olmak istiyoruz

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Avrupa kupalarında sürekli bulunan bir takım olmak istediklerini söyledi.

    Sabah yapılan antrenmanın bitiminde basın mensupları ile sohbet eden Hırvat Teknik Adam, güdemle ilgili açıklamalarda bulundu.

PEKTEMEK İYİ MAÇ ÇIKARDI

    Slaven Bilic, geçtiğimiz hafta oynanan ve 2-2 beraberlikle sonuçlanan Çaykur Rizespor mücadelesinde 2 gol birden atan Mustafa Pektemek için değerlendirmede bulundu. Bilic, “Mustafa çok iyi bir maç çıkardı. Birçok kez konuştum. Orada da ona ilk 11’de oynadığında farklı bir peformans ortaya koyuyorsun dedim. Trabzon ve Elazığ ile Rize’de de öyleydi. Olumlu anlamda böyle oldu. Onun adına çok mutluyum. Sistem ve diziliş sistemi konusunda Rize’de son 25 dakikada gördük. Bazen tehditkar olursunuz bazen tersi de olabilir. Esas olan hücuma çıkışların kaç oyuncuyla bitirebildiğiniz. Rize’de ikili forvet oynadığımız bölümlerde, tek forvet iken olduğu kadar tehditkar olamadık. Kenar oyuncuların içeriye kat etmesi ve hücumu beslemesi.”diye konuştu.

NEREDEYSE PELE İSMİ BİLE GEÇECEK

    Tecrübel hoca, Beşiktaş’a geldiğinden beri transfer edilecek bir çok ismin tranfser için geçtiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:
    “6-7 aydan bu yana buradayım. Daha önce duymadığım kadar dedikodu gördüm. Beşiktaş’la adı anılmayan futbolcu kalmadı. Adebayor’un ismi geçti sezon başında, Ronaldinho’nun ismi anıldı devre arasında. Yarın öbür gün Pele’nin adı geçerse şaşırmam. Sivok bizim önemli bir parçamız, son kontrolden döndü. Elde edilen verilere bakılırsa sezon sonuna kadar oynaması zor. Zor bir dönem geçiriyor.”

BURAYI SEVİYORUM

    Hırvat teknik adam, Türkiye ve Beşiktaş’ı çok sevdiğini ve burada uzun bir süre kalmayı istediğini ifade etti. Başarılı hoca, “Başkan’ın benimle ilgili olumlu ifadeleri mutluluk verici. Sanırım Almanya kampında, Schalke ya da Southampton maçında söylemiştim. İsteyerek geldim ve yüksek motivasyonum vardı. Burayı gerçekten seviyorum, benimsedim. Kalmayı istiyorum. Hiçbir teknik adam bu kulüpte beş yıl boyunca kalacağım diyemez. Her hafta aldığımız sonuçlara göre değerlendiriliyoruz. Bir taraftan böyle bir gerçeklik var. Bir taraftan da benim ve ekibimde kalmak yönünde güçlü bir irade var. Takımın gelişmesi için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz.”şeklinde konuştu.

GİDEBİLECEĞİMİZ YERE KADAR YÜKSELMEK İSTİYORUZ

Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic, hedefleri hakkında da şunları kaydetti:
    “Gelecekle ilgili hedefler, geldiğim günde söyledim. Sürekli gelişimi sağlamak, şu ana kadar olandan memnunum. Oyun biçiminden memnunum. Bunda sınır yok, daha da geliştirebiliriz. Yeni statla, yeni antrenmanlar, oyun şekli ve fiziksel açıdan hazır hale gelerek daha büyük başarılar elde edebiliriz. Sürekli olarak Avrupa kupalarında bulunmak, Türkiye’de kupalar kazanmak. Gidebileceğimiz kadar yükseğe gitmek istiyoruz. Bu gelişimi adım adım sağlayarak kendim gelişmek ve takımın yüksek noktalara gelmesini istiyorum.”

YENİLMESİ ZOR BİR TAKIM OLDUK

    Beşiktaş’ın artık yenilmesi çok zor bir takım olduğunu belirten Bilic, “Gelişimimizden memnumum dedim, bu sadece taktik açıdan değil. Takım zihniyeti açısından epey mesafe kat ettik. Hatırı sayılır bir yol aldık. Bilinçli olarak bazı günler hafif idmanlar yaptırıyoruz. Sıkı antrenmanlardaki performanslarından memnunum. Yenilmesi zor bir takım haline geldik. Pas oyunu iyi, sağlam ve sıkı durabiliyoruz sahada. Belirli pozisyonlarda takımı ve oyuncuyu yenilemek için bazı değişiklikler yapabiliriz. İnanıyorum ki büyük başarıları elde etmek için hazır hale geleceğiz.”şeklinde konuştu.

STAT UMARIM YETİŞİR

Vodafone Arena’nın bir an önce bitmesini beklediklerini vurgulayan Hırvat hoca, “ Statla ilgili şunu söyleyeyim. Türkiye ligindeki bir takım için stat meselesi çok önemli. Bu büyük bir dezavantaj. Ben de çok heyecanlandım. Orada bulunmak, maketi, sunumu ve projeyi görmeye benzemiyor. Gerçekten çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Umarım stadımız yetişir.” dedi.

ŞAMPİYONLAR LİGİ İÇİN İŞİ CİDDİ TUTMALIYIZ

    Lig sonunda en azından Şampiyonlar Ligi’ne gitmeye hak kazanmak istediklerini ifade eden Slaven Bilic, “Adım adım derken zaman kazanmaya çalışmıyorum asla. Takımın iyi bir iş çıkarttığını ve bunun adım adım gelişeceğini düşünüyorum. Kupa için 3-5 sene bekleyelim demiyorum. Birkaç maç kazandıktan sonra kupalar kendiliğinden gelir havasına girmek istemiyorum. Şu an iyi bir konumdayız. Şampiyonlar Ligi’ne gitme fırsatı kendiliğinden gelmeyecek. Çok ciddiyetle çıkmalıyız bir sonraki karşılaşma için.” dedi.

ESKİ YOGOSLAV HOCALAR GİBİ İZ BIRAKMAK İSTİYORUM

Geçtiğimiz yıllarda Türkiye’de çalışan Yugoslav teknik adamların başarılarının kendisinin de elde etmek istediğini belirten Hırvat teknik adam, “Eski Yugoslavya’dan gelen hocaların başarılarını ben de elde etmek istiyorum, iz bırakma gayesindeyim. Altyapıda yetenekli isimlerden haberdarım. Oradakilerin bazıları hazırlık maçlarında kullandık, önümüzdeki sezon aramıza katılanlar olabilir. Bunların sayısını yüksek tutabilmek. Manchester United, uluslararası başarıları yakaladığında Newell kardeşler, Gigs, But gibi isimleri çıkarttılar. Barcelona’nın yakaladığı başarıda da altyapı örneğinden yola çıkmak mümkün. Necip örneği var bizde. Öncelik altyapı, sonrasında Türk futbolcular, ardından yabancı oyuncularda. Ben sıralamayı buna göre yapıyorum. Transfer politikasında Balkan coğrafyasından getirmek ilk planda değil. Sıralamamı söyledim. Yakından tanıdığım ve yeteneklerinden emin olduğum isimleri getirmek isterim; ancak benim düşündüğüm oyuncular ya bonservisleri yüksek ya satılık değil yada büyük takımlarda oynuyorlar.” diye konuştu.

    Son günlerde yanına bir yerli antrenör geleceği yönündeki soruları cevaplandıran Hırvat teknik adam, “Türk yardımcı hoca konusunda ısrarcı davranan bendim. Eren Şafak’tan memnunum. İkinci bir Türk hocadan yana değilim.” dedi.

MANUEL FERNANDES BİZİM İÇİN HALEN ÖENMLİ

    Öte yandan Manuel Fernandes’in son günlerdeki durumunun ve takımdaki geleceğinin sorulmasına cevap veren Bilic, “Manuel Fernandes her zaman önemliydi, şimdi de önemli. Diziyle ilgili sorunlara rağmen oynadığı zamanlar oldu. Günlük olarak sağlık ekibinden gerekli bilgileri alıyoruz. Umarız geri dönecek ve sezonun geri kalanında bize yardımcı olacak. Sonrasında neler olacağını hep birlikte göreceğiz.” diye konuştu.

GERGİN BİRİ DEĞİLİM

Bir gazetecinin, ‘İlk günlerde yüzünüz gülüyordu. Bu dönemlerde maçlarda elinizdeki şişeleri fırlatıyorsunuz. Şimdi bile burada bizle konuşurken pet şişe ile oynuyorsunuz.’ şeklindeki yorumuna tecrübeli hoca, “Zaten bugün yaptığımız bu şey, zorunlu değil. Taraftarı ve camiayı bilgilendirmek için buradayım. Stresli olsam buraya gelmeyi tercih etmem. Sorular da uzun oluyor. Peş peşe 3 tane geliyor. Hepinize doğru konsantre olabilmek için bazen elimdeki şişeyle oynuyorum.”cevabını verdi.



CİHAN

Yorumlar