Sivasspor Teknik Direktörü Özköylü:

- "Sezon içerisinde hem ligde hem kupada olmaya çalışacağız. Kupayı önemsiz görmeyeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Sivasspor Teknik Direktörü Özköylü:


SİVAS (AA) - PTT 1. Lig ekiplerinden Sivasspor'un teknik direktörü Osman Özköylü, yeni sezonda hem ligde hem de Türkiye Kupası'nda başarılı olmayı istediklerini söyledi.

Özköylü, takımının gerçekleştirdiği idman öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, birinci etap kamp çalışmalarının beklediğinden iyi geçtiğini dile getirerek, "Sezon içerisinde hem ligde hem kupada olmaya çalışacağız. Kupayı önemsiz görmeyeceğiz. Orayı bir şekilde yakalamaya çalışacağız. O yüzden de alternatifi geniş bir kadromuzun olması gerekiyor." dedi.

Genel olarak beklentilere cevap veren bir oyuncu topluluğuna sahip olduğunu belirten Osman Özköylü, "Çalışmalarımızın şiddeti bu etapta artacak, vites yükselteceğiz. Oyuncular biraz daha zorlanacaklar, işin gerçek yüzü bu etapta çıkacak." diye konuştu.

Özköylü, takımdan ayrılan oyuncuların bulunduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Etzaz Hussain bizimle beraber çalışmaların tamamına katılmıştı. Onun sözleşmesi maalesef feshedildi. Ben çok istemiyordum ama gerek oyuncunun talebi gerekse kulübe maliyeti açısından böyle bir şeyin olması gerekti. Onun yerine hemen bir oyuncu bulduk. Kulubüyle de gerekli mutabakatı sağladık. Birkaç güne kadar o da aramızda olacak. Gelecek oyuncudan hariç 2 futbolcuya daha ihtiyacımız olacak gibi görünüyor. Yabancı oyuncular gidince sayı olarak düştük. Bu sayıyı yukarıya çıkarmamız lazım."

John Boye ve Ernestas Setkus'un durumları hakkındaki gelişmelerin sorulması üzerine ise Özköylü, "Setkus'tan bize gelen bir şey yok ama özellikle John Boye, milli takım oyuncusu olması itibarıyla ayrılmak istediğini iletti. 15 gün içerisinde bonservis bedelini getirmesi durumunda ayrılabileceği iletildi. Şu an için bonservisi getirmedi. Biz kalmasını istiyoruz ve kalacak gibi planlama yapıyoruz. Ama kalmazsa yerine alternatif bulmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Özköylü, hazırlık karşılaşmaları konusunda ise "Bu civarda istediğimiz gibi bir takım bulmak mümkün değil ama BAL Ligi ekiplerinden bazılarıyla görüşmelerimiz var. Mümkün olursa 2 maç oynamayı düşünüyoruz. Olmazsa en az birini burada oynayıp tatile öyle çıkmayı planlıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Bu arada Sivasspor, yeni sezon hazırlıklarını sürdürdü.

Teknik direktör Özköylü yönetiminde, kulüp tesislerinde gerçekleştirilen idman, açma-germe hareketleriyle başladı. Kırmızı-beyazlı ekip, çabukluğu artırmaya yönelik hareketler ve koordinasyon çalışmasıyla antrenmanı tamamladı.

İdmanı, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz ve yönetim kurulu üyeleri de izledi.

Yorumlar