Serbest ve Grekoromen güreşçiler güçlerini birleştirdi

A Milli Serbest ve Grekoromen Güreşçiler, eylül ayında Özbekistan'da gerçekleştirilecek dünya şampiyonası öncesi Ankara'da yapılan kampta güçlerini birleştirdi. A Milli Serbest ve Grekoromen güreşçiler Ankara'nın Elmadağ ilçesinde birlikte...

Google Haberlere Abone ol
Serbest ve Grekoromen güreşçiler güçlerini birleştirdi

A Milli Serbest ve Grekoromen Güreşçiler, eylül ayında Özbekistan'da gerçekleştirilecek dünya şampiyonası öncesi Ankara'da yapılan kampta güçlerini birleştirdi.

A Milli Serbest ve Grekoromen güreşçiler Ankara'nın Elmadağ ilçesinde birlikte kamp yapıyor. Eylül ayında Özbekistan'da düzenlenecek Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası'nda madalya için mindere çıkacak milli güreşçiler güreş tarihinde ilk defa birlikte kamp yapıyor.

İlk etap kamp çalışmaları çerçevesinde 1 Haziran tarihinde Elmadağ Kamp Eğitim Merkezi'nde toplanan kafilelerde toplam 60 güreşçi yer alıyor. 20 gün boyunca yoğun bir kamp programında dünya şampiyonasına hazırlanan güreşçiler günü üç antrenmanla tamamlıyor. Sabah yapılan günün ilk çalışması sonrası ise güreşçiler barbekü başında günün stresini attılar.

Antrenman sonrası A Milli Serbest Güreş Takımı Teknik Direktörü Necmi Gençalp ve Grekoromen Takım Teknik Direktörü Hakkı Başar kamp çalışmaları hakkında bilgi verdi.

A Milli Serbest Takım Teknik Direktörü Necmi Gençalp, grekoromen takımı ile yapılan çalışmaların kendilerine katkısının büyük olduğunu, dünya şampiyonasına 3 aylık bir dönem kaldığını ve hazırlıkların çok iyi gittiğini söyledi. Önlerinde üç kampları daha olduğunu sözlerine ekleyen Gençalp, "Özbekistan'da iyi sonuçlar almak için çaba sarf edeceğiz. Çok iyi çalışmamız lazım." dedi.

HAKKI BAŞAR: HEDEFİMİZ BİR ADIM DAHA İLERİ GİTMEK

Grekoromen Takım Teknik Direktörü Hakkı Başar ise, öncelikli hedeflerinin olimpiyatlar olduğunu ve her olimpiyattan bir diğer olimpiyata kadar olan sürede kendilerine hedef belirlediklerini kaydetti.

Önlerindeki şampiyonalara gençleri ve büyükleri en iyi şekilde hazırladıklarını dile getiren Başar, "Turnuvalarda yapılan yarışmalarda sporcularımızı değerlendiriyoruz. En iyi ve adaletli şekilde sporcularımıza yardımcı oluyoruz. Hedefimiz geçen yılın üzerine bir adım daha koymak. Geçen Avrupa Şampiyonası'nın üzerine koyduk. Temennimiz Dünya Şampiyonası'nın üzerine koyarak yolumuza devam etmek." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar