Şenol Güneş, teknik direktör olarak tekrar Güney Kore'de

FC Seul'un eski teknik direktörü Şenol Güneş, Kadıköy Ticaret Meslek Lisesi'nin Fahri Teknik Direktörü olarak Güney Kore'ye geldi.

Google Haberlere Abone ol
Şenol Güneş, teknik direktör olarak tekrar Güney Kore'de

FC Seul'un eski teknik direktörü Şenol Güneş, Kadıköy Ticaret Meslek Lisesi'nin Fahri Teknik Direktörü olarak Güney Kore'ye geldi.

Seul Milli Eğitim Müdürlüğü ile İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği 'Türkiye-Kore Liseler Arası Kardeşlik Turnuvası', Güney Kore medyasında geniş yer aldı. İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız'ın başkanlık yaptığı Türkiye heyeti, dün Seul Milli Eğitim Müdürü Moon Yong-rim'i makamında ziyaret etti.

Bugün ise Mokdong Stadyumu'nda futbol maçı düzenlendi. Türkiye'yi Kadıköy Ticaret Meslek Lisesi temsil ederken, Güney Kore'yi Yongdeungpo Lisesi temsil etti. Kardeşlik maçını izlemek için bölgedeki okullarda öğrenim gören öğrenciler stadyuma akın etti.

Maç başlamadan önce heyet temsilcileri tanıtıldı ve hatıra fotoğrafı çekildi. Hatıra fotoğrafından sonra Seul Milli Eğitim Müdürü Moon Yong-rim konuşma yaptı. Öğrencilerin yeteneklerinin ortaya çıkması için bu tür organizasyonların sık sık yapılması gerektiğine dikkat çeken Moon, çok yönlü bir politika izlediklerini ifade etti.

Türkiye ile Güney Kore arasındaki kardeşlik bağlarına da değinen Moon konuşmasında, "Bu yapacağımız maçı kimin kazanacağı önemli değildir. Önemli olan kardeş iki milletin tekrar bu vesile ile biraraya gelmesidir." ifadelerini kullandı.

Koreli eğitimci ilerleyen zamanlarda Türkiye ile eğitim alanında daha çok projelere imza atacaklarını söylemeyi de ihmal etmedi.

Moon'dan sonra İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız mikrofonu eline aldı. Kardeş ülke Türkiye'den herkese selam getirdiğini ifade eden Yıldız, bu organizasyona ortaklık yapmanın verdiği mutluluğun çok büyük olduğunu söyledi.

İki ülkenin bir birine yakınlaşmasında bu tür faaliyetlerin önemine vurgu yapan Yıldız, "Bugün kazanmaya veya kaybetmeye gelmedik. Hem öğrencilerimizin kabiliyetlerini daha da geliştirmek, hem de kardeş ülke Kore ile bağlarımızı daha da kuvvetlendirmeye geldik." dedi.

Konuşmasını tamamlayan Yıldız, mevkidaşı Moon'a Türkiye Milli Takım oyuncularının imzalarının olduğu milli takım forması hediye etti.

Kore medyasının yoğun ilgi gösterdiği maç, aralarında FC Seul'un eski teknik direktörü Şenol Güneş'in de bulunduğu heyetin temsile başlama vuruşuyla start aldı. Kardeşlik maçının 1-1 bitmesi her iki tarafı da sevindirdi.

GÜNEŞ, TEKRAR TEKNİK DİREKTÖR OLARAK GÜNEY KORE'DE

'Türkiye-Kore Liseler Arası Kardeşlik Turnuvası'nda Kadıköy Ticaret Meslek Lisesi'nin fahri teknik direktörüğünü Şenol Güneş üstlenirken, rakip takım Yongdeungpo Lisesi'nin fahri teknik direktörüğünü Güneş'in Kore Ligi'ndeki ezeli rakiplerinden Cha Bum-kun yaptı. Cha Bum-kun'un maç öncesi saha da Şenol Güneş'i karşısında görmesi esnasında kısa süreli bir şaşkınlık yaşaması dikkat çekti. Güneş'in teknik direktörlüğünü yaptığı sırada FC Seul'ün ezeli rakibi Suwon Bluewings'in teknik direktörü olan Cha Bum-kun, "Eski bir arkadaşı gördüğüme çok memnun oldum." ifadelerini kullandı.

Kore medyasına açıklamada bulunan Güneş, Seul'e tekrar geldiğinden dolayı mutlu olduğunu söyledi. Brezilya'da yapılacak 2014 Dünya Kupası'nda Kore Milli Takımı'na başarılar dilediğini ifade eden Güneş, gruplarındaki Belçika veya Rusya'dan birini elemeleri gerektiğini söyledi. Koreli teknik direktör Cha Bum-kun ile tekrar karşı karşıya gelmekten mutlu olduğunu söyleyen Güneş, "O bir rakipten öte eski dostum." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar