Şenol Güneş: İstifa edeceğim iddiaları ile ilgili haberim yok

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, yardımcılarına yapılacak ödeme konusunda anlaşmazlık yaşandığı için istifanın eşiğine geldiği iddiaları ile ilgili, "Benim hiç haberim yok. Dün söylediler. Medyaya özellikle uzun süredir bakmıyordum....

Google Haberlere Abone ol
Şenol Güneş: İstifa edeceğim iddiaları ile ilgili haberim yok

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, yardımcılarına yapılacak ödeme konusunda anlaşmazlık yaşandığı için istifanın eşiğine geldiği iddiaları ile ilgili, "Benim hiç haberim yok. Dün söylediler. Medyaya özellikle uzun süredir bakmıyordum. Kriz olması için bir sorun olması lazım, ama bir sorunumuz olmadı. Daha zaten yeni başlıyoruz, bir şey olmadı ki kavga edelim." dedi.

Güneş, transferlerle ilgili ise takımdaki yabancı oyuncuların büyük çoğunluğunu gönderip 4-5 yabancı oyuncu almak istediklerini söyledi. Başarılı teknik direktör, kulüp televizyonunda yaptığı konuşmada, takımın durumu ve transfer çalışmalarına da değindi. Geçen sene taraftarlar nedeniyle bu sezona cezalı başlayacaklarını hatırlatan Güneş, seyircilerden destek istedi. Güneş, "Bu sene cezalı başlıyoruz. Taraftarlarımızdan ricam, dikkatli olsunlar. Fair Play şampiyonu oldukları gibi yine fair play şampiyonu olsunlar. Bizi kendilerinden mahrum bırakmasınlar." diye konuştu.

"BURSASPOR, ÜLKE İÇİNDEKİ EN BÜYÜK BAŞARIYI GÖRDÜ"

Bursaspor'un başarılar gören, şampiyon olan bir camia olduğunu dile getiren Güneş, şöyle konuştu:

Ülke içindeki en büyük başarıyı, şampiyonluk görüş, Avrupa'ya çıkmış, tecrübe etmiş. Ama en acıyı da yaşamış, küme düşmüş. Geçmişte takılıp kalmadan, ders alarak ileriyi kurmamız gerekiyor. Şuanda bulunduğumuz kadronun yarışabilmesi için neler yapabileceğimize bakacağız. Sıkıntılar var. En sonunda oyuncularla yarışıyoruz, sahnede onlar bizi temsil ediyor. Yeni bir yönetim, geçmişte çok başarılı ağabeylerimiz de var, bu kadroyu nasıl oluştururuz bakacağız."

"4-5 YABANCI ALMAK İSTİYORUZ"

Geçen sene iyi niyetle alınan marka değeri oyuncuların istenilen performansı veremediğini hatırlatan deneyimli çalıştırıcı, "Onları değerlendirip, belki onlarla da konuşarak, birlikte ortak bir yol bulup ayrılması gerekiyorsa ayrılmaları yada kullanacaksak onu belirleyeceğiz. Bizim isteğimiz, bunu yönetimle de konuştuk, mevcut yabancılarının tamamının düşürülüp, 4-5 tane yeni yabancı oyuncu almak istiyoruz. Alt yapıdan gelen kabiliyetli oyuncularımız var, onları değerlendireceğiz." şeklinde konuştu.

BELLUSCHİ VE FERNANDAO DIŞINDA YABANCILAR GİDİCİ

Transferde isimlere de değinen Güneş, "Kaleci Frey'in yerine yerli bir kaleci düşünüyoruz. İsmi zaten söyleniyor. Defansa Civelli'nin durumuna bağlı stoper, sahada olmazsa olmaz ofansif ve defansif oynayacak bir oyuncu. Solda Taiwo'nun yerine Türk oyuncu olursa daha iyi olacak. Ama öncelik bu 3-4 oyuncuyu çözmemiz gerekiyor. Bellucshi ve Fernandao dışında diğer yabancıları gönderip, yeni oyuncu almak istiyoruz." diye konuştu.

"PİNTO VE KAZIM GÜNDEMİMDE OLMADI"

Kadro dışı bırakılan Pinto ve Kazım için ise Güneş, "Pinto ve Kazım benim hiç gündemimde olmadı. 2 ay üç ay takımdan ayrı tutulmuş takımdan kopmuşsa onu tekrar geri kazanmayı mümkün görmüyorum. Kulüp en az zararla bunu kapatabilirse seviniriz." dedi.

Yeni transferler Aydın ve Emre'nin kaliteli oyuncular olduğunu belirten Güneş, bunlardan ve alt yapıdan gelen oyunculardan verim almak istediklerini ifade etti. Aydın'ın geçen seneki performansının üstüne koymasını beklediklerini anlatan Güneş, Emre TAşdemir'in ise iki alt ligden geldiğini, süper ligdeki performansına bakacaklarını belirtti. Ozan Tufan'ın ise çok kaliteli bir oyuncu olduğunu dile getirdi.

"İDDİALARDAN HABERİM YOK, DÜN ÖĞRENDİM"

Güneş, yardımcılarına yapılacak ödeme konusunda anlaşmazlık yaşandığı için istifanın eşiğine geldiği yönünde medyada yer alan iddialara da cevap verdi. Güneş, şunları söyledi:

"Benim hiç haberim yok. Dün söylediler. Medyaya özellikle uzun süredir bakmıyordum. Kriz olması için bir sorun olması lazım, ama bir sorunumuz olmadı. Daha zaten yeni başlıyoruz, bir şey olmadı ki kavga edelim. Biz 30'unda başlayacağız. Şuanda iki önceliğim var. Yönetime de söyledim.

Burada önemli olan Bursaspor'un başarısıdır. Biz Bursaspor'un askeriyiz, onun için çalışıyoruz. Ama şuanda hiç sorun olmadı. Benim beklentim, oyuncu alış ve gidişler belli olursa benim için sorun kalmaz. Benim ana konum budur."

"BU SEZON İLK 5 BAŞARIDIR"

Şenol Güneş, bu sezon için hedeflerini ise ekonomik sıkıntılara da bakarak, "Bu sene bana göre ilk 5'e girmek büyük başarıdır." şeklinde açıkladı.

UEFA'ya gitme durumlarına göre sezonu 30 Haziran'da ya da UEFA olmazsa 7 Temmuz'da açmak istediklerini sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar