Şenes Erzik: Şiddet tek başına yasalarla çözülmez

UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik, sporda şiddet konusunun tek başına yasalarla çözüleceği inancında olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Şenes Erzik: Şiddet tek başına yasalarla çözülmez

UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik, sporda şiddet konusunun tek başına yasalarla çözüleceği inancında olmadığını söyledi.

    Geleneksel olarak düzenlenen TSYD 51. Yıl Sporun Zirvesi Semineri açılışı, “Sporda Şiddet Son Bulacak mı ?” konulu panelle başladı. Panelde konuşan UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik, şiddet kelimesin çok güzel anlamda anlamanın mümkün olmadığını dile getirerek, ‘’Böylesine güzel bir seminerin açılışta ‘Şiddet’ kelimesi içeren başlık altında tartışılması beni pek cezbetmedi. Futbol olarak yalnız şiddet değil ırkçılık, ayrımcılık, şike ve yasa dışı bahis gibi çeşitli sorunların üstesinden gelmek için birçok sosyal sorumluluk projesi geliştirildi. Beni en çok mutlu eden Fair-play Sosyal Sorumluluk projesidir. Bu tür projelere çok önem verdik. Çeşitli kıtalarda bu yapılmakta ve geliştirilmektedir. Böylece topluma uygun gençler yetiştirilmekte. Bütün projelerin ana teması eğitim, eğitim, eğitim. İnsanlara doğruyu öğretmezseniz topluma yararlı işlerin peşinde değil başka şeylerin peşine götürülür. Şiddet konusunun tek başına yasalarla çözüleceği inancında değilim. Şiddet konuşanda olduğu gibi şike, doping ve ırkçılık konusunda UEFA ve FIFA tarafından çıkarılan yönetmeliklerle var. Ülkelerin her zaman bize destek olması lazım. Siyasal yapının her zaman arkamızda olması lazım. Yasalara her zaman ihtiyaç var. Ama bu yasaları istediğiniz gibi uygulayamazsanız yasalar yardımcı olmaktan çıkar tam tersine eylemin gerçekleşmesine neden olabilir.’’ dedi.

    Öte yandan TFF’nin seyircisiz oynama cezası verilen maçlara kadınların ve 12 yaşından küçük çocukların izlemesine izin vermesini eleştiren Erzik, ‘’Bu pozitif bir ayrımcılık oldu. Bu maçlara çocukları anneleri götürdü. Babaları ve abileri götüremedi. Bana göre ceza sistemi allak bullak edildi. Aile bölündü. Soruyorum size bu başka bir ülkede yapıldı mı? Hayır yapılamadı.’’ ifadelerini kullandı.

    Panelin bir başka konuşmacısı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ise ‘’Şampiyonluk yaşamış 5 süper lig kulübümüz dışında kalan takımlarımızla bir toplantı yaptık. TFF ile kulüplerimiz arasından yapılan e-bilet ve kameralı sistem ihalesi ve sözleşmesinden kaynaklanan sorunların çözülüp 14 Nisan tarihinde e-bilet ve kameralı sistem uygulamasının yürürlüğe girmesi adına yapılan toplantıda iyi sonuçlar alındı. Şunu söylemek istiyorum bu yasa uygulamaları kesinlikle yeni bir ertelemeye bırakılmayacaktır. 14 Nisan tarihinde statlarda ve salonlarda yasanın gerektirdikleri uygulanmadığı takdirde çeşitli yaptırımlarla muhataplar karşılaşacaklar.’’ şeklinde konuştu.


CİHAN

Yorumlar