Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın basın toplantısı gerçekleştirildi

Bu sene 26. düzenlenecek olan Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın basın toplantısı bugün gerçekleştirildi. Ataköy'de bulunan Olimpiyat Evi'nde düzenlenen basın toplantısına TMOK Başkanı Uğur Erdener, sekiz olimpiyat madalyası...

Google Haberlere Abone ol
Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın basın toplantısı gerçekleştirildi

Bu sene 26. düzenlenecek olan Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın basın toplantısı bugün gerçekleştirildi.

Ataköy'de bulunan Olimpiyat Evi'nde düzenlenen basın toplantısına TMOK Başkanı Uğur Erdener, sekiz olimpiyat madalyası ve beş dünya şampiyonluğu bulunan Inge de Bruijn, Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung, TMOK Yöneticisi Nihat Usta katıldı.

Her yıl gerçekleşen yüzme turnuvasına bu sene de devam ettiklerini ifade eden TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, "Boğaziçi Yarışması bundan sonra artık 'Samsung Kıtalararası Boğaziçi Turnuvası' olarak değişti. 1730 civarında yüzücü, iki kıtayı birleştiren yarışta yer alacaklar. Bu yarış için bir de onur konuğumuz var. Inge de Bruun da aramızda. Defalarca bu yarış deneyimini yaşamış sporcularımız Kanlıca - Kuruçeşme Parkuru’nda izleyicileri bu eşsiz deneyime tanıklık edecekler. Şimdiden katılacak tüm gençlerimize teşekkür etmek istiyorum." dedi.

Samsung Türkiye Sorumlusu Yoonie Young, sporun insanları ve toplumları birleştirdiğini dile getirerek, "Bizde Samsung olarak sporun birleştirici gücüne inanıyoruz. TMOK’a da destek veriyoruz. Kıtaları birleştiren ve binlerce sporcuyu kendine çeken benzersiz bir yarış izleyeceğiz. Yarışların artık Samsung Boğaziçi Kıtalararası olarak anılması bizim için gurur ve mutluluk kaynağı. Başta TMOK olmak üzere herkese başarılar diliyorum. Pazar günü görüşmek üzere." diye konuştu.

OLİMPİYAT ŞAMPİYONU INGE DE BRUUN'DAN İSTANBUL’A ÖVGÜ

Olimpiyat Şampiyonu Inge De Bruun İstanbul’un çok güzel bir şehir olduğuna değinerek, "Burada yüzecek ve yarışacak olmaktan çok mutluyum. Ben Türkiye’yi ve İstanbul’u uzun zamandır yakından tanıyorum. İstanbul benim için çok önemli." dedi.

Inge De Bruun, 1999 yılında buraya geldiğinde 2 tane altın madalya kazandığını da belirterek, "Tatil için de İstanbul’da bulundum. Davet edildiğim için gurur duyuyorum. Burada olmak ve bunun parçası olmak eşsiz bir deneyim. Yarın Boğazın sularına kendimi atıp derinlere dalmak için sabırsızlanıyorum." şeklinde konuştu.

20 Temmuz Pazar günü Kanlıca'dan start alacak olan Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, Kuruçeşme parkurunda sona erecek.

CİHAN

Yorumlar