Şampiyonlar Ligi finali hakkında 10 ilginç istatistik

İspanyol basını, Şampiyonlar Ligi finalinde yarın akşam karşı karşıya gelecek Real Madrid ve Atletico Madrid maçına dair ilginç bilgiler yayınladı. İspanya'da La Liga şampiyonluğunu kazanan Atletico Madrid ile Real Madrid arasında oynanacak...

Google Haberlere Abone ol
Şampiyonlar Ligi finali hakkında 10 ilginç istatistik

İspanyol basını, Şampiyonlar Ligi finalinde yarın akşam karşı karşıya gelecek Real Madrid ve Atletico Madrid maçına dair ilginç bilgiler yayınladı.

İspanya'da La Liga şampiyonluğunu kazanan Atletico Madrid ile Real Madrid arasında oynanacak maç Lizbon’daki Luz Stadı’nda. Saat 21.45'te başlayacak ve Hollandalı hakem Björn Kuipers'in düdük çalacağı maçla ilgili 10 ilginç istatistik şu şekilde sıralandı:

- Real Madrid ve Atletico ilk kez bir Avrupa kupası finalinde karşıya karşıya geliyor. İki takım, 55 sene önce yarı finalde karşılaşmıştı.

- İspanya Kralı Juan Carlos ve oğlu Prens Felipe, finali izlemek üzere Lizbon’a gidecek. Kral Real Madrid’i desteklerken, İspanya Veliaht Prensi Atletico Madrid’i tutacak.

- Kazanan takımın kaptanı, 2008/2009 sezonundan beri verilmekte olan kupanın aynısını kaldıracak. Şampiyon, müzesine kupanın kopyasını götürüyor.

- En iyi koltuk fiyatı normalde 400 Euro iken şu anda aynı bilet 8 bin euroya kadar yükseldi.

- Kupa şimdiye kadar en çok İspanya’ya gitti. Real Madrid’in 9, Barcelona’nın 4 Şampiyonlar Ligi kupası bulunurken, bu sene de İspanya kazanmış olacak.

- Yarınki maç, Avrupa kupalarında aynı ligden iki takımın oynadığı 5. final olacak. Daha önce Real Madrid-Valencia (2000), Milan-Juventus (2003), Manchester United-Chelsea (2008) ve Bayer Münih-Borussia Dortmund (2013) finalde karşılaşmıştı.

- 1955'ten 1992'ye kadar Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası adıyla düzenlenmiş olan turnuvanın adı o sene ‘UEFA Şampiyonlar Ligi’ olarak değiştirildi.

- Portekiz’in başkenti Lizbon’daki 65 bin 647 kişilik Luz Stadı, ilk kez Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapacak. Lizbon 1967’de de bu kupanın finaline ev sahipliği yapmış ancak o maç 37 bin 593 seyirci kapasiteli ‘Estadio Nacional’de oynanmıştı.

- 2005’te İstanbul’da oynanan finalde Liverpool formasıyla Milan’a karşı forma giyen Xabi Alonso, Bayer Münih maçında gördüğü kart nedeniyle Lizbon’da oynayamayacak.

- Şampiyonlar Ligi’ni kazanan takım, kasasına 37,4 milyon euro koyacak.

CİHAN

Yorumlar