Şampiyon karateciler, İstanbul'a döndü

49. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nda 3 altın, 3 gümüş, 3 bronz madalya ile en fazla madalya kazanan ekip olan Karate Milli Takımı İstanbul’a döndü. Atatürk Havalimanı’nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Karate Federasyonu...

Google Haberlere Abone ol
Şampiyon karateciler, İstanbul'a döndü

49. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nda 3 altın, 3 gümüş, 3 bronz madalya ile en fazla madalya kazanan ekip olan Karate Milli Takımı İstanbul’a döndü.

Atatürk Havalimanı’nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, alınan sonuçlardan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, “Bu turnuvada en çok madalyayı aldık. Genel klasmanda birinciliği bir puanla kaybettik. Geçen yıl birinci olmuştuk. Ancak tabiî ki bu yılda yukarıda olmak çok güzeldi. Hem erkeklerde hem de bayanlarda final oynadık. Kasım ayında Türkiye’de yapılacak Avrupa Şampiyonası içinde moral oldu. Biz takım olarak belli bir başarı standardını yakaladık. Başarımızın tesadüf olmadığını gösterdik.” dedi.

Kumite 50 kiloda Avrupa Şampiyonu alan Serap Özçelik de “Allaha çok şükür bu turnuvayı da zirvede kapattık. Dünya Şampiyonası’nda da en iyi derecelerle döneriz.” diye konuştu.

Kumute +84 kiloda Avrupa Şampiyonu olan Enes Erkan ise “Çok iyi bir Avrupa Şampiyonası geçirdik. 9 tane madalya aldık. Bu turnuvada da unvanımı koruduğum için mutluyum. Dünya Şampiyonası’ndan da alnımızın akıyla çıkarız.” dedi.

CİHAN

Yorumlar