Sakaryaspor'un yeni stadında sona doğru

Sakaryaspor'un, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından UEFA kriterlerinde yapılan 28 bin 160 kişilik yeni stadyumunun yüzde 87'lik kısmı tamamlandı.

Google Haberlere Abone ol
Sakaryaspor'un yeni stadında sona doğru

Spor Toto 3. Lig 3. Grup takımlarından Sakaryaspor'un, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından UEFA kriterlerinde yapılan 28 bin 160 kişilik yeni stadyumunun yüzde 87'lik kısmı tamamlandı.

Adapazarı ilçesinde, yaklaşık 128 dönüm arazinin 28 dönümü üzerinde yapılan statta, sosyal donatıların yanı sıra 18 asansör, 29 loca, mescitler, emzirme odaları ve çocuk oyun alanları bulunuyor.

Engelli vatandaşların da rahat şekilde kullanabileceği statta, 495 kişilik VIP tribünü, 232 loca, 378 kişilik basın tribünü, 150 engelli seyirci koltuğu yer alıyor. Bodrum katta 8'i engelli 151 araçlık kapalı otopark, çevresinde ise 77'si engelli ve bin 342 araçlık açık otoparkla hizmet verecek yeni stadın yüzde 87'si bitirildi.

Spor Toto 2. Lig'e yükselmek için mücadele eden, eski milli futbolcu Tuncay Şanlı idaresindeki Sakaryaspor, yeni stadında oynamak için gün sayıyor.

125 MİLYON LİRAYA MAL OLDU

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de stat inşa edilecek iller arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Sakarya'nın da bulunduğunu söyledi.

Şehirdeki stat inşaatının devam ettiğini vurgulayan Toçoğlu, "Şu anda yapımcı firmadan aldığımız bilgiye göre, yüzde 87 seviyesindeyiz. Koltuklama, sahanın çimlendirilmesi ve drenaj sistemiyle ilgili çalışmalar yapılıyor. İnşallah kısa süre içerisinde bu çalışmalar tamamlandıktan sonra Sakarya'da da yeni ve modern bir stada beraberce kavuşmuş olacağız." diye konuştu.
Toçoğlu, stadın Gençlik ve Spor Bakanlığınca yaklaşık 125 milyon liraya ihale edildiğini ifade ederek, arsanın da Sakarya Büyükşehir Belediyesince tahsis edildiğini anlattı.

Sakarya Stadı'nın çok güzel bir yerde olduğunu dile getiren Zeki Toçoğlu, şunları kaydetti:
"Hem şehrin içinde hem şehrin dışında. Tabi inşallah Sakaryaspor da bu anlamda bir an evvel 3. Lig'den üst liglere tırmanırsa stadımızın daha anlamlı hizmet vermesi kolay olacak. Yeni yapılan statların hepsi yaşam alanı olarak yapılıyor. Sadece spor yapılan, maçların oynandığı yerler değil, içindeki alışveriş merkezleri, dinlenme salonları, lokantalar, kafeteryalar, yine kapalı spor alanlarıyla tam bir yaşam merkezi olarak düşünülüyor. Bizim avantajımız da şu; şehrimizin çok içinde, çok da dışında değil. Ulaşım imkanları kolay olan bir yerde. İnşallah en kısa sürede tamamlanıp hizmete girer. Sakaryaspor'un bu yılki şampiyonluk kutlamalarını inşallah bu statta yaparız."

STAT, KENTİN EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel de yeni Sakarya Stadı'nın yapımının devam ettiğini bildirdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının Türkiye genelinde yeni spor tesislerinin açılmasına yönelik hamlelerinin en önemli ayaklarından birisinin Sakarya'da olduğunu vurgulayan Çelikel, "Burası 28 bin 164 kişi kapasiteli bir stadyum. İnşallah Sakaryaspor üst liglere çıkmaya devam ettikçe buraya gelen hem misafir seyirciler hem ilçelerimizden gelecek olanlar, ilimizde ekonomik hareketlenmenin önünü açmış olacaklardır." diye konuştu.

Çelikel, stadın alt kısımlarında bireysel salonların da bulunduğuna işaret ederek, yeni stadın kente hayırlı olmasını diledi.

Yorumlar