Rus vekil, Capello’dan aldığı paraları geri istedi

Adaletli Rusya Milletvekili Oleg Paholkov, Rusya Milli Futbol Takımı’nın hocası Fabio Capello’dan aldığı paraları geri istedi. Rusya parlamentosu Duma’da kürsüde konuşma yapan milletvekili Oleg Paholkov, Dünya Kupası’nda kaybetmemeleri...

Google Haberlere Abone ol
Rus vekil, Capello’dan aldığı paraları geri istedi

Adaletli Rusya Milletvekili Oleg Paholkov, Rusya Milli Futbol Takımı’nın hocası Fabio Capello’dan aldığı paraları geri istedi.

Rusya parlamentosu Duma’da kürsüde konuşma yapan milletvekili Oleg Paholkov, Dünya Kupası’nda kaybetmemeleri gerektiğini söyledi. Capello’ya seslenen Paholkov, "Rezil yenilgi için 800 milyon ruble (yaklaşık 23 milyon dolar) aldınız. Paraları iade edin, en azından yarısını." diye konuştu.

Dünya Kupası H Grubu’nda iki beraberlik ve bir yenilgi alarak turnuvaya veda eden Rusya Milli Futbol Takımı hocası ve oyuncuları eleştirilmeye devam ediyor. Eski futbolcular ve spor yorumcuları Capello’nun başarısız olduğunu ve istifa etmesi gerektiğini savunurken bazıları ise aynı hoca ile devam etmekten yana.

Rusya Spor Bakanı Vitaliy Mutko milli takımının elenmesine rağmen İtalyan hocayı överken Rusya Futbol Birliği Başkanı Nikolay Tolstıh, Capello ile devam etmekten yana olduğunu açıklamıştı.

Öte yandan, Capello kendisiyle ilgili kararı Futbol Birliği’ne bırakırken çalışmaya devam etmek istediğini de belirtti.

Dünya Kupası öncesi basında yer alan haberlere göre Capello 6,7 milyon sterlin ile turnuvanın en çok kazanan hocası oldu. Capello’nun Rusya ile 2018’e kadar sözleşmesi bulunuyor.

CİHAN

Yorumlar