Rus atletler, CAS'ın kararını bekliyor

- CAS, 68 Rus atletin, 2016 Rio Olimpiyatları'na katılabilmek için yaptığı başvuruyla ilgili kararını 21 Temmuz'a kadar açıklayacak

Google Haberlere Abone ol
Rus atletler, CAS'ın kararını bekliyor

ANKARA (AA) - Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), 68 Rus atletin, 2016 Rio Olimpiyatları'na katılabilmek için yaptığı başvuruyla ilgili kararını 21 Temmuz'a kadar açıklayacak.

CAS'tan yapılan açıklamaya göre, sistematik doping gerekçesiyle Rusya'nın üyeliğini askıya alan Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) ile Rusya Olimpiyat Komitesi (ROC), temiz Rus atletlerin 2016 Olimpiyatları'na katılıp katılmayacağına yönelik CAS'ın ara buluculuk yapması konusunda uzlaştı.

Açıklamada, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinin 5-21 Ağustos tarihlerinde ev sahipliği yapacağı 2016 Olimpiyatları'nda yarışabilmek için 68 Rus atletin başvuruda bulunduğu ve CAS'ın kararını, 21 Temmuz'a kadar duyuracağı bildirildi.

Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) tarafından Alman televizyonlarında yer alan sistematik doping iddiasını soruşturmak için görevlendirilen bağımsız komisyonun, "Rusya'nın dopingi desteklediği" sonucuna vardığı raporunun açıklanması sonrası IAAF, Rusya Atletizm Federasyonu'nun (ARAF) üyeliğini askıya almış ve Rus atletleri geçici olarak müsabakalardan men etmişti.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), IAAF'nin, ARAF'ın üyelik şartlarını hala taşımadığı yönündeki kararına saygı duyduklarını açıklamış ancak IOC Başkanı Thomas Bach, IAAF veya CAS'ın lehine karar verdiği atletlerin, olimpiyatlarda Rusya bayrağı altında yarışabileceğini söylemişti.


Yorumlar