RunMarisRun Yarı Maratonu

- Yarı Maraton birincisi erkeklerde Mehmet Aydıngör, kadınlarda Rus Nina Byckov oldu

Google Haberlere Abone ol
RunMarisRun Yarı Maratonu
MUĞLA (AA) - RunMarisRun (Koş Marmaris Koş) Yarı Maratonu'nun birincisi erkeklerde Mehmet Aydıngör, kadınlarda Rus Nina Byckov oldu.
Bu yıl ilk kez düzenlenen RunMarisRun Yarı Maratonu koşuldu. Netsel Marina'dan başlayan 21,1 kilometrelik yarı maratonda sporcular, İçmeler Mahallesi içerisinden geçip sahilden dönerek yine Netsel Marina'da finişe geldi. Yarışta her 2,5 kilometrede su istasyonlarından yarışçılar sıcak hava nedeniyle su aldı.
Etkinlikte 21,1 kilometre yarı maraton, 10 kilometre ve 5 kilometrelik koşunun yanı sıra çocuklar için 500 metre "MiniMaris" kategorilerinde yarış yapıldı. Yerli ve yabancı yaklaşık 600 sporcunun katıldığı maratonda, özellikle çocukların koşusu renkli görüntülere sahne oldu.
Yarı maratonda, kadınlarda Rus Nina Byckov yarışı 1.19.43'lük derecesiyle birinci, Sanem Eser 1.20.59 ile ikinci ve Yeliz Kurt da 1.30.59'luk derecesiyle üçüncü oldu.
Erkeklerde ise Mehmet Aydıngör 1.16.58'lik derecesiyle birinci olurken, Hasan Deniz Kalaycı 1.19.10 ile ikinci ve Fatih Buzgan da 1.20.14'lük derecesiyle üçüncü sırayı aldı.
Yarışta 10 kilometrede Üzeyir Söylenmez 35,11'lik derecesiyle, 5 kilometrede ise Suat Karabulak 18,18'lik derecesiyle birinciliği elde etti.
Etkinlikte konuşan Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, bu yıl ilk kez yapılan RunMarisRun etkinliğini geleneksel hale getirmeyi düşündüklerini söyledi.

Marmaris'in ulusal ve uluslararası birçok etkinliğe ev sahipliği yaptığını belirten Acar, "Her türlü spor branşında, her türlü kültür sanat faaliyetlerinde ve konferanslara ev sahipliği yapıyoruz. Bu etkinlikte de değişik illerden ve ülkelerden sporcular var. İlk defa olmasına rağmen 600 sporcu katıldı." diye konuştu.

Çok mutlu ve coşkulu olduklarını ifade eden Acar, çocukların mutluluğunu ve heyecanını görmenin ayrı bir keyif olduğunu dile getirdi.

Yorumlar