Rubin 12 yıllık hocası Berdıyev ile yollarını ayırdı

Rusya’nın Rubin Kazan takımı 12 yıllık antrenörü Kurban Berdıyev ile yollarını ayırdığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Rubin 12 yıllık hocası Berdıyev ile yollarını ayırdı

Rusya’nın Rubin Kazan takımı 12 yıllık antrenörü Kurban Berdıyev ile yollarını ayırdığını duyurdu.

Uzun yıllardır Rubin Kazan takımını çalıştıran Kurban Berdıyev’in görevine son verildiği açıklandı. Ayrıca, Rubin Kazan Genel Müdürü Andrey Gromov ve Başkan Yardımcısı Kamil İshakov’un da görevinde son verildiği açıklandı.

Takımının performansını beğenmeyen Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov daha önce basın açıklamasında sert açıklamalarda bulunmuştu. Minnihanov, “Böyle devam ederse herkesi kovacağım. Dalga geçiliyor. Bizim fazla paramız yok. Para alıyorsun oyna, kontratın var.” diye konuşmuştu.
Kurban Berdıyev, Rubin Kazan’ı 2001 yılında devralmıştı ve bir sene sonra Rusya Premier Ligi’ne yükselmişti. Berdıyev yönetimindeki Rubin 2008 ve 2009 yıllarında peş peşe iki kez şampiyon olmuştu. Rubin’in 2003 ve 2010 yıllarında da lig üçüncülüğü bulunuyor. Kazan ekibi 2012 yılında da Rusya Kupası’nı müzesine götürmüştü.

Rusya Premier Ligi’nde 19 hafta geride kalırken Rubin Kazan 24 puanla 11. sırada yer alıyor. Rubin’in 5 galibiyeti, 9 beraberliği ve 5 yenilgisi var.

Avrupa Ligi’nde başarılı performans sergileyen Rubin D Grubu’nu birincilikle bitirmişti. Altı maçta 4 galibiyet 2 beraberlik çıkaran Rubin, 2. turda İ Grubu’nu ikinci bitiren Real Betis ile bir üst tura çıkmak için mücadele edecek. CİHAN

Yorumlar