Ronaldo'dan Messi'ye 10 milyon Euro fark

"Goal En Zenginler" araştırmasına göre, 2014 yılında 148 milyon avro olan kişisel servetini 62 milyon avro artırarak 210 milyon avroya çıkaran Cristiano Ronaldo'yu, 200 milyon avroluk serveti ile Lionel Messi takip etti.

Google Haberlere Abone ol
Ronaldo'dan Messi'ye 10 milyon Euro fark
"Goal En Zenginler" araştırmasına göre, 2014 yılında 148 milyon avro bulunan şahsi servetini 62 milyon avro artırarak 210 milyon avroya çıkaran Cristiano Ronaldo'yu, 200 milyon avroluk serveti ile Lionel Messi takip etti.

Futbol sitesi Goal (www.goal.com) sebebi ile hazırlanmakta bulunan ve şahsi servetleri açısından dünyanın en varlıklı futbolcularını belli eden 'Goal En Zenginler' listesi açıklandı. Konuya ait yapılan izahatya göre, dijital spor içeriği sağlayıcısı Perform çatısı altında etkinlik belli eden futbol sitesi Goal (www.goal.com), en varlıklı futbolcuları belli eden 'Goal En Zenginler 2015' listesini paylaştı.

Önceki zamanlardan değişik şekilde 10 yerine 20 oyuncunun bulunduğu listenin ilk sırasında, bu sene da Real Madrid’in futbolcusu Cristiano Ronaldo yer aldı. 2014 yılında 148 milyon avro bulunan şahsi servetini 62 milyon avro artırarak 210 milyon avroya çıkaran Ronaldo’yu, 200 milyon avroluk serveti ile Lionel Messi takip etti. Ronaldo ile Messi’nin servetleri arasındaki 2 milyon avroluk fark bu sene 10 milyon avroya arttı.

İki futbolcunun şahsi varlıkları, net satışlar bazında Türkiye’nin önde gelen endüstri kuruluşları arasına girebilecek kadar büyük. İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) en iri endüstri kuruluşlarını belli eden listesine göre, Ronaldo’nun lira karşılığı 588 milyon bulunan serveti 137. sırada yer alabiliyor.

Messi ise 560 milyon liralık serveti ile Türkiye’nin en iri 146. endüstri kuruluşu şekilde listede kendisine yer bulabiliyor. Sıralamanın ilk 10’unda yer sektör futbolcuların yekün serveti bulunan 3 milyar 314 milyon lira, en iri 16. endüstri kuruluşunun 2013 yılı net satışlarından daha çok bir tutara denk geliyor.

'Futbolcuların banka hesapları araştırmaya dahil değil'

Goal En Zenginler 2015’te geçen yıla nazaran mühim değişiklikler görülüyor. Geçen sene 85 milyon avro ile 6. sırada bulunan Neymar ve ailesi bu sene 135 milyon avroya yükselen serveti ile üçüncülüğe yükselmiş vaziyette bulunuyor. Barcelona forması giyen Neymar, yakın maddi ilişkileri itibarıyla listede ailesi ile müşterek gösteriliyor.

2014 yılı listesinde 8. sırada bulunan Zlatan Ibrahimovic, 69 milyon avrodan 105 milyon avroya çıkan servetiyle bu sene dördüncülüğe yükselirken, geçen senenin dördüncüsü Wayne Rooney, servetindeki mühim yükselişa rağmen beşinciliğe geriledi. Sıralamada bir dizi gerileyen başka bir ad de Kaka oldu. Kaka beşincilikten altıncılığa gerilemesine karşın, şahsi varlıklarının yekün tutarı 100 milyon avroya yaklaştı.

Bir sene içerisinde servetine 2 milyon avro daha ekleyen Samuel Eto’o, 3. sıradaki yerini kaybederek yedinciliğe düştü. Geçen sene Goal En Zenginler listesinde ilk 10’a giremeyen Raul, bu sene 85 milyon avroluk servetiyle kendisine 8. sırada yer bulurken, Ronaldinho 78 milyon avroluk servetini 83 milyon avroya yükselterek, 9. sırada yer aldı. Listenin 10. esnasında ise geçen sene sıralamaya giremeyen 80 milyon avroluk servetiyle Frank Lampard bulunuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Perform Türkiye Genel Müdürü Emre Uğurlu, 'Goal En Zenginler' listesinin spor ve iktisat çevreleri sebebi ile her sene iri bir heyecanla beklendiğini belirterek, şunları kaydetti:
'Futbolcuların sponsorluk gelirlerinden menkul ve taşınmaz mallarına, transfer bedellerinden yıllık ücretlere kadar bütün kalemler araştırmaya dahil ediliyor. Finansal mahremiyete gösterilen ihtimam itibarıyla banka hesapları tetkik dışında tutuluyor. Oyuncuların gelirleri bulundukları ülkedeki vergiler düşüldükten sonra belirleniyor. Bu faktörler, Goal En Zenginler listesini bu alandaki en gerçekçi iş kılıyor. Kapsamı genişletilerek 20 oyuncunun dahil edildiği listenin, bu durumu ile önümüzdeki yıllar için de ipucu vereceğini düşünüyoruz.'

Kaynak: FANATİK

Yorumlar